Χωρίς ΣυΝΑΙνεση Είναι Βιασμός: Πανελλαδική ημέρα δράσης 18/5

Η ανοιχτή συνέλευση “Χωρίς ΣυΝΑΙνεση Είναι Βιασμός”  συνεχίζοντας τις δράσεις της ενάντια στην αντιδραστική τροποποίηση του ορισμού του βιασμού, καλεί σε: 

      πορεία στις 18/5, στις 12:00, στην πλατεία Βικτώρια.

Από το νέο ορισμό του βιασμού  (αρ. 366), που προτείνεται στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, απουσιάζει παντελώς το ζήτημα της συναίνεσης, χρόνιο και επιτακτικό αίτημα των φεμινιστικών κινημάτων, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Επιπλέον, ο ισχύων ξεπερασμένος και επικίνδυνος ορισμός -που απαιτούσε τη χρήση σωματικής βίας ή την απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου, για να προσδιοριστεί μια πράξη ως βιασμός- αντικαθίσταται από έναν κατά πολύ αντιδραστικότερο, που διατηρεί τη χρήση σωματικής βίας και περιορίζει την απειλή αποκλειστικά στις περιπτώσεις που αυτή αφορά τη σωματική ακεραιότητα του θύματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Καλούμε 
φεμινιστικές, ΛΟΑΤΚΙΑ+, αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και υποκείμενα σε

διοργάνωση πανελλαδικών δράσεων το Σάββατο 18/5.

Απαιτούμε

  • την τροποποίηση του ορισμού του βιασμού αποκλειστικά στη βάση της απουσίας συναίνεσης!
  • η κυβέρνηση να θέσει σε πραγματική ισχύ τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την οποία έχει ήδη υπογράψει και κυρώσει το κοινοβούλιο, που αναφέρει ξεκάθαρα ότι για οποιαδήποτε «σεξουαλική πράξη ή συμπεριφορά μόνη προϋπόθεση είναι η εκούσια συγκατάθεση των ατόμων, συγκατάθεση που αποτελεί προϊόν ελεύθερης βούλησης».

 

11 Μαΐου :: Πάρτυ

Οικονομικής ενίσχυσης 

 

Για την οικονομική ενίσχυση της πανελλαδικής δράσης που προγραμματίζεται στις 18 Μαΐου καλούμε σε πάρτυ οικονομική ενίσχυσης,

 Σάββατο 11 Μαΐου, από τις 22:00 στο νέο χώρο του AMOQA 
(Πατησίων 14, Στοά Φέξη, 5ος όροφος).

Η είσοδος του κτιρίου, το ένα από τα δύο ασανσέρ και η τουαλέτα είναι προσβάσιμα σε ανάπηρα άτομα.

 

Διαβάστε Επίσης  Διαδικτυακή εκδήλωση «Γυναικοκτονία: από το δρόμο ως το νόμο»

Be the first to comment on "Χωρίς ΣυΝΑΙνεση Είναι Βιασμός: Πανελλαδική ημέρα δράσης 18/5"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!