Αναδοχή – Υιοθεσία | Ενημερωτικό Φυλλάδιο Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.500 παιδιά βρίσκονται σε δομές κλειστής περίθαλψης, τη στιγμή που είναι πάρα πολλοί εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν μια οικογένεια στα παιδιά που την έχουν ανάγκη. Η μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδικής προστασίας έχει ως στόχο να τους διευκολύνει, όχι μόνο μέσω της υιοθεσίας, αλλά και μέσω του θεσμού της αναδοχής, ο ρόλος του οποίου στην προσπάθεια για αποϊδρυματοποίηση είναι καταλυτικός.

Εισερχόμενος κανείς στην ακόλουθη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.anynet.gr μπορεί να υποβάλλει την αίτηση του υποψηφίου αναδόχου – θετού γονέα. Η πλατφόρμα υλοποιεί τον νόμο 4538/2018 «περί αναδοχής και υιοθεσίας» και δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν μια οικογένεια στα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Ακολουθεί ενημερωτικό φυλλάδιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που εξηγεί σε οκτώ βήματα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάποιος Ανάδοχος ή Θετός Γονέας και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο ν. 4538/2018, υποδεικνύοντας παράλληλα τα σημεία επικοινωνίας στα οποία μπορεί να απευθυνθεί κανείς προκειμένου να λάβει επιπρόσθετη ενημέρωση.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο

___________________________

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί το διοικητικό μηχανισμό, υπό του οποίου λειτουργούν δομές πρόνοιας στους Νομούς Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Σήμερα ως μια ενοποιημένη οντότητα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας με εστίαση στα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία, το Κέντρο
Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μοχλό προώθησης του θεσμού της Αναδοχής και της Υιοθεσίας.

Ενός θεσμού που εκσυγχρονίστηκε με τη θέσπιση του Νόμου 4538/2018 και που βασική αποστολή του είναι το να φέρει το παιδί μέσα στην οικογένεια.

 

Διαβάστε Επίσης  Παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας για τα έτη 2021-2023

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!