Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2019 – CineForum

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το πρόγραμμα REACT του Δήμου Θεσσαλονίκης και η ΧΑΝΘ διοργανώνουν ένα CineForum ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. στο Ολύμπιον, στην Αίθουσα «Παύλος Ζάννας», για να συζητήσουμε για την τωρινή κατάσταση των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον.

Από το 2001, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Με την φετινή εκδήλωση “Κάνουμε ένα βήμα με τους πρόσφυγες” παρουσιάζοντας 2 ταινίες μικρού μήκους:

«4,1 μίλια»: παραγωγή και σκηνοθεσία της Δάφνης Ματζιαράκη, υποψηφιότητα για Όσκαρ
«Το όνομά μου δεν είναι πρόσφυγας»: παραγωγή της Διονυσίας Αρβανίτου σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Κουντουρά

και απαγγέλλοντας το ποίημα «Πατρίδα» του Ουαρσαν Σαιρ σε μουσική του Εμμανουήλ Μυριανγού και φωνή της Σωτηρίας Σακαλάκη και της Περιστέρας Χουρμά.

Στο πάνελ της συζήτησης θα βρίσκονται εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το πρόγραμμα REACT και την παραγωγή των ταινιών που θα προβληθούν, απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης  Το ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!