Εκδήλωση: «Με τα Μάτια Κλειστά» | Διαβάζω για τους Άλλους

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, και ώρα 10 π.μ., το Διαβάζω για τους Άλλους σε συνεργασία με την Black Light διοργανώνουν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων την εκδήλωση «Με τα Μάτια Κλειστά».
 
Με τα μάτια κλειστά, εξοικειωθήκαμε με τη διαφορετικότητα και μάθαμε πολλά γι’ αυτήν…
Με τα μάτια κλειστά, καταφέραμε να γράψουμε και να διαβάσουμε…
Με τα μάτια κλειστά, περιηγηθήκαμε στο χώρο και μάθαμε να αναγνωρίζουμε τους ήχους και τις μυρωδιές που υπάρχουν παντού γύρω μας…. 
Με τα μάτια κλειστά, μπήκαμε για λίγο στη θέση ενός ανθρώπου που δεν βλέπει και ανακαλύψαμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε χωρίς την όραση μας… 

Με την εκδήλωση αυτή γιορτάζουμε την ολοκλήρωση ενός υπέροχου προγράμματος που πραγματοποιήθηκε για ένα έτος (Σεπτέμβριος 2018 – Ιούνιος 2019) και είχε στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα τυφλότητας.

Μέσα σε ένα χρόνο, μαθητές 19 δημοτικών σχολείων σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης και Χανιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να αντιληφθούν τον κόσμο γύρω τους όπως οι άνθρωποι που δεν βλέπουν.
 
Όλες οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Πάρετε μέρος στο πολυαισθητηριακό εργαστήριο ευαισθητοποίησης σε θέματα τυφλότητας που βίωσαν και οι μαθητές των σχολείων, σαν να είστε κι εσείς παιδιά.

Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο, απαιτείται δήλωση συμμετοχής με email στο info@giatousallous.gr μέχρι 18 Ιουνίου 2019. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο και Εκπαιδευτικό Υλικό Β'βάθμιας Εκπαίδευσης για το Trafficking

Be the first to comment on "Εκδήλωση: «Με τα Μάτια Κλειστά» | Διαβάζω για τους Άλλους"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!