6ος “Περίπατος Φιλίας-Αθήνα 2019″| Ένας Περίπατος για τη Φιλία και την Κοινωνική Ένταξη Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Δυσκολίες

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019  στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece πραγματοποιούν για 6η συνεχόμενη χρονιά, τον «ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΦΙΛΙΑΣ-Αθήνα 2019». 

Σε όλον τον κόσμο ο Περίπατος Φιλίας, έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος περίπατος φιλίας, αγάπης και αποδοχής ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή, όπου εκατοντάδες πολίτες, εθελοντές & ΑμεΑ συμμετέχουν, συνοδεύοντας τα Φιλαράκια τους. Είναι μία εκδήλωση όπου ο χορός, ο ρυθμός και η μουσική πρωταγωνιστούν!

Τα Best Buddies Greece αναπτύσσονται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2011. Η οργάνωση ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Best Buddies Greece προάγει τη φιλία ως φυσικό τρόπο κοινωνικοποίησης, μεταξύ ενός εθελοντή και ενός ΑμεΑ, με όραμα την κοινωνική αλλαγή μέσω της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ.

Στόχος του Περιπάτου Φιλίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ και αποδοχής της διαφορετικότητας, καταπολεμώντας έτσι το κοινωνικό στίγμα (την κοροϊδία, την αποφυγή, την απόρριψη & τον αποκλεισμό των ΑμεΑ). 

Η οργάνωση ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Best Buddies Greece καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν αυθόρμητα και χωρίς άλλη υποχρέωση, σε αυτή την ανοιχτή δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα διαφορετικότητας. Ο Περίπατος θα ξεκινήσει από την Πλατεία Συντάγματος με τερματισμό στο Μοναστηράκι (μέσω του πεζόδρομου της Ερμού).

«Με κάθε βήμα, αλλάζεις μια ζωή!!» 

Πρόγραμμα 

09.30 Ώρα προσέλευσης – Check in

10:00 Έναρξη Δράσης Πλ. Συντάγματος

10:20 Live με το συγκρότημα Alter Ego

10:45 Ομιλία Νέων με Νοητική Υστέρηση (Best Buddies’ Ambassadors) & Jennifer Allen (Εκπρόσωπος των Best Buddies International)

11:00 Ομάδα Χορευτών – HoopIT

11:30 Ομάδα Κρουστών – Quilombo

12:00 Έναρξη Περιπάτου

12:45 Άφιξη Πλ. Μοναστηράκι

13:00 Λήξη Περιπάτου

Όλα τα δρώμενα είναι διαδραστικά!

Στην Πλ. Συντάγματος θα υπάρχουν περίπτερα με υλικό των Best Buddies Greece.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις με facepainting, ξυλοπόδαρους & πολλές εκπλήξεις!

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής στήριξης οικογενειών πληγέντων από την πανδημία COVID 19 από την Κάριτας Ελλάς

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!