Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο για Κοινωνικούς Λειτουργούς (Οκτώβριος ’19 – Ιανουάριος ΄20) | Κε.δι.Βι.Μ.-1 «ΕΔΡΑ»

Διάρκεια σεμιναρίου:Οκτώβριος ’19 – Ιανουάριος ΄20

Σύνολο ωρών: 28 εκπαιδευτικές ώρες 

Κόστος: 260 ευρώ

Τόπος:  Περιστέρι Αττικής, Αισχύλου 5, Αθήνα.

Εισηγητής: Νικόλαος Παππάς, Κοινωνικός Λειτουργός – Msc Εκπαιδευτής Ενηλίκων (nikolaospappas7@gmail.com)

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο  211 0127476 (Δακουρά Γεωργία, Συντονίστρια Ομάδων)

ή αποστείλετε email στο edralearning@gmail.com

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων: 3/10/2019

 

Ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» τα τελευταία χρόνια διοργανώνει δυναμικά και καινοτόμα προγράμματα ενδοϋπηρεσιακής εκπαίδευσης για τα στελέχη και το προσωπικό του αλλά και για επαγγελματίες κοινωνικούς επιστήμονες πέραν του Φορέα.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και έπειτα από την επιτυχημένη πορεία του επιμορφωτικού προγράμματος των Κοινωνικών Λειτουργών των τελευταίων ετών, απευθυνόμαστε σε τελειόφοιτους & επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς εργαζόμενους ή άνεργους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

Σε νέους επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς καθώς και σε φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας που πραγματοποιούν την εργαστηριακή ή την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο πεδίο ή επιθυμούν υποστηρικτική εποπτεία ως αποτέλεσμα της δυναμικής της Ομάδας.
Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά και σε άλλους κοινωνικούς επιστήμονες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις τους ή τυγχάνει να απασχολούνται εθελοντικά ή είναι εργαζόμενοι σε Φορείς που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα ευρύτερης Κοινωνικής Πολιτικής στην Κοινότητα (Σύλλογοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις, κ.ά.).

Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενεργητική, διαρκής ενθάρρυνση και  συμβουλευτική  υποστήριξη των επαγγελματιών στο χώρο εργασίας ή πρακτικής άσκησης. Στόχος μας είναι η βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, η απόκτηση νέων γνώσεων, η αποτελεσματικότερη συνεργασία με τους συναδέλφους στο χώρο εργασίας και η απόκτηση δεξιοτήτων μέσω συνεργασίας με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων στα πλαίσια δημιουργίας διεπιστημονικών ομάδων.  

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση (γραπτές εργασίες και ανατροφοδότηση των εκπαιδευομένων, παρουσίαση και ανάλυση περίπτωσης, συζήτηση, παιχνίδι ρόλων κ.ά.) ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας της ομάδας.

Επίσης, παρέχεται ομαδική εποπτεία σε κάθε συνάντηση, υποστήριξη και ανατροφοδότηση από την ομάδα.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιείται με βάση τις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στόχο έχει την ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε πλαίσια που έχουν αυξημένες απαιτήσεις και επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στο επάγγελμα.  

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται  σε 4 μηνιαίες συναντήσεις και θα είναι διάρκειας (2) δύο ωρών, καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού κύκλου.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται στο Κε.δι.Βι.Μ.-1 «ΕΔΡΑ» σε αίθουσα με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, projector για την θεωρητική εκπαίδευση καθώς και υποστήριξη μέσα από την ανάλογη βιβλιογραφία, σημειώσεις, εκπαιδευτικό υλικό κλπ.

Προσδοκώμενα αποτελέσματα:

Στο τέλος του Προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να:

  • αντιλαμβάνονται την σχέση τους με το πλαίσιο πρακτικής ή τον χώρο εργασίας,
  • εμπλέκονται ενεργητικά στις δράσεις, τα προγράμματα και τα δίκτυα των Φορέων εργασίας,
  • αναπτύξουν νέες στάσεις σε ότι αφορά το επιστημονικό προφίλ και την δεοντολογία (αξίες, όρια, λειτουργία, συμπεριφορά),
  • αναπτύξουν δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας (σύνταξη κοινωνικού ιστορικού, συλλογή στοιχείων, λήψη συνέντευξης, κ.ά.),
  • να συνεργάζονται σε ομάδες,
  • να εκπονούν εργασίες,
  • να μπορούν να παρουσιάσουν με επάρκεια μια εργασία με ηλεκτρονικά μέσα,
  • να χειριστούν αποτελεσματικά πόρους και πηγές στο διαδίκτυο.
     

Δυο λόγια για τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης:

Ο Νικόλαος Παππάς είναι Κλινικός Κοινωνικός Λειτουργός, μέλος του Σ.Κ.Λ.Ε., απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθήνας με πολυετή συνεχής και πολυδιάστατη εργασιακή εμπειρία στο πεδίο, καθώς και στην επαγγελματική εποπτεία (ατομική / ομαδική) και την καθοδήγηση σπουδαστών σε πιστοποιημένα πλαίσια πρακτικής άσκησης Κοινωνικών Λειτουργών.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ-Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών) με εμπειρία σε προγράμματα ΣΥ.Υ.,  μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων  (Ε.Ε.Ε.Ε ).

Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π).

Από το 2009 συνεργάζεται με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»  στα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του Φορέα ως εξωτερικός συνεργάτης και επόπτης των Κοινωνικών Λειτουργών των δομών του φορέα.

 

Διαβάστε Επίσης  «Εμψυχωτής Κοινότητας» 2ος κύκλος – Πρόγραμμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!