Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών» μετέχει ως εταίρος στο έργο Snapshots from The Borders

Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κο Εμμανουήλ Πικουλή, μετέχει ως εταίρος στο έργο Snapshots from The Borders, το οποίο  έχει σαν σκοπό να προάγει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την αρχή ότι οι μεταναστευτικές πολιτικές  πρέπει να στηρίζονται στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης προωθώντας ένα αίσθημα κοινής ευθύνης όλης της Ευρώπης.

Είναι ένα έργο συνεργασίας τριετούς διάρκειας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (στο πλαίσιο της δράσης EuropeAid Dear) με την συμμετοχή τριάντα πέντε (35) εταίρων, από 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω έργο συμμετέχουν 17 φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και 14 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Snapshots From The Borders στοχεύει στη βελτίωση της κριτικής αντίληψης των ευρωπαϊκών, εθνικών και τοπικών φορέων λήψης αποφάσεων και της κοινής γνώμης σχετικά με τις παγκόσμιες αλληλεξαρτήσεις που καθορίζουν τις μεταναστευτικές ροές προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το έργο αποσκοπεί στην δημιουργία ενός νέου διευρωπαϊκού δικτύου πόλεων που αντιμετωπίζουν άμεσα τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα της ΕΕ, ως μέσο για την προώθηση αποτελεσματικότερων πολιτικών συνοχής σε όλα τα επίπεδα (ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό).

Στο πλαίσιο του έργου  έχει δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό ψήφισμα με σκοπό να ανακηρυχθεί η 3η Οκτωβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Καλωσορίσματος. Πρόκειται για μια συμβολική μέρα αναφοράς, καθώς το 2013, 368 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ανδρών, έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στις ακτές της Λαμπεντούσα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο

http://www.snapshotsfromtheborders.eu/

 

Περισσότερες πληροφορίες για το ψήφισμα

https://you.wemove.eu/campaigns/make-october-3rd-the-european-day-of-memory-and-welcome

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόσκληση στον Κύκλο Εργαστηρίων URBANA.URBANO

Be the first to comment on "Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών» μετέχει ως εταίρος στο έργο Snapshots from The Borders"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!