Εκστρατεία: “Stop the WAR on Children” | Βίντεο

Τη φετινή σχολική χρονιά, πολλά παιδιά θα ετοιμάζουν τις τσάντες τους και τα απαραίτητα για το σχολείο κάθε πρωί. Όμως δεν είναι όλα τα παιδιά τόσο τυχερά – γονείς σε εμπόλεμες ζώνες μπορεί να ψάχνουν απεγνωσμένα για προστατευτικά κράνη, κουτιά πρώτων βοηθειών και επιδέσμους. 

Μεγαλώνοντας ως παιδί σε εμπόλεμη περιοχή είναι τρομακτικό, όπως πολύ καλά γνωρίζει η Emma–το παιδί στο σχετικό βίντεο της καμπάνιας. Η ιστορία της Emma είναι ακριβώς αυτό – μια ιστορία που παρουσιάζει το πως είναι να μεγαλώνεις σε εμπόλεμη περιοχή. Για εκατομμύρια παιδιά, οι επιπτώσεις του πολέμου δεν είναι απλώς στην φαντασία τους: είναι όλες πραγματικές. Πάρα πολλά παιδιά μεγαλώνουν υποφέροντας από σοκ, εξουθένωση και έντονο στρες που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στις ζωές τους. Δεν νιώθουν πουθενά ασφάλεια. Ούτε στο σπίτι, ούτε στο σχολείο. 

Βομβαρδίζονται, πυροβολούνται, λιμοκτονούν και τραυματίζονται ψυχικά. Χωρίς έξοδο διαφυγής από τη βία στο σπίτι τους, στο δρόμο, ακόμα και όταν πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτές οι τραυματικές εμπειρίες μπορούν να αφήσουν αόρατες πληγές που δεν μπορεί κανείς να δει. Αυτός είναι ο πόλεμος κατά των παιδιών – ένας πόλεμος που πρέπει να σταματήσει. 

 

stopwaronchildren.org

 

Διαβάστε Επίσης  Ποιες οι μορφές του αντισημιτισμού σήμερα (infographic)

Be the first to comment on "Εκστρατεία: “Stop the WAR on Children” | Βίντεο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!