Κύκλος Εργαστηρίων: “urbanα – Ο δημόσιος χώρος της Αθήνας από την οπτική του φύλου”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Το ‘urbanα – Ο δημόσιος χώρος της Αθήνας από την οπτική του φύλου’ αποτελεί μια κοινωνικοπολιτιστική δράση η οποία μέσα από την οπτική του φύλου επιδιώκει να επανεξετάσει δομές και χαρακτηριστικά του σύγχρονου δημόσιου χώρου της Αθήνας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους κοινωνικές σχέσεις και δυναμικές αναπτύσσονται εντός του, δίνοντας έμφαση στις γυναικείες εμπειρίες.

Για την πιλοτική του εφαρμογή το urbanα συνεργάζεται με το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και καλεί να συμμετάσχουν στα εργαστήρια φοιτήτριες (προπτυχιακές, μεταπτυχιακές όλων των τμημάτων) και γυναίκες μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η δράση υλοποιείται από τη νεοσύστατη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Arcoiris σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική κολλεκτίβα Equal Saree (Βαρκελώνη, Ισπανία, http://equalsaree.org), την ομάδα This is not a feminist project (https://notafeministproject.gr) και την εικαστικό, περφόρμερ Εύα Τσαγκαράκη.

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του καλέσματος “Πολιτισμικές δράσεις και Προγράμματα για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων και των Ανισοτήτων”.

 

Διάρκεια Εργαστηρίων: 15 Οκτωβρίου 2019 έως 12 Νοεμβρίου 2019 (επισυνάπτεται αναλυτικό ημερολόγιο)

Xώρος Συνάντησης: Αίθουσα σεμιναρίων του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, υπόγειο κτιρίου “Στασινόπουλος”

Δηλώσεις συμμετοχής έως 6/10 στο arcoirislaboratory@gmail.com

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δoθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνείτε στο 6936539600  (Εύα Γρηγοριάδου).

 

Διαβάστε Επίσης  Τηλεδιάλεξη «Γλωσσική ποικιλότητα, γλωσσική επαφή, κοινωνική διγλωσσία: Η ελληνική γλώσσα στην Κύπρο σήμερα»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!