Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης για την Κατάθλιψη

Η ομάδα απευθύνεται σε ανθρώπους που βιώνουν συμπτώματα κατάθλιψης και θέλουν να ενημερωθούν αφενός σε θεωρητικό πλαίσιο για το τι είναι η κατάθλιψη, ποιες οι μορφές της και πως μπορεί να αντιμετωπισθεί, αλλά και που επιθυμούν να συνομιλήσουν με ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν μια παρόμοια κατάσταση.

Μέσω της αλληλεπίδρασης που παίρνει μέρος στην ομάδα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν είναι ο μόνος που βιώνει σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητα του, αλλά και πως μπορεί να βοηθηθεί μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αυτού και των υπολοίπων μελών της ομάδας, της λεκτικοποίησης των σκέψεων του και της έκφρασης των συναισθημάτων που τις συνοδεύουν.

Παράλληλα θα δούμε ποια είναι η σημασία της φαρμακευτικής αγωγής, ποια η επιρροή του κοινωνικού στίγματος, ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης που φαίνεται να ωφελούν, αλλά και εκμάθηση τεχνικών αντιμετώπισης που θα αποσκοπούν στη μείωση τους άγχους και τον έλεγχο των αρνητικών σκέψεων.

Επίσης θα υπάρξει προβολή βίντεο με θέμα την κατάθλιψη και συζήτηση.

Η ομάδα θα έχει διάρκεια 12 συναντήσεων με διάρκεια 1.30 ώρα η κάθε μία.

1 ατομική συνάντηση θα προηγηθεί ώστε να αξιολογηθεί εάν η ομάδα αυτή εκπίπτει των αναγκών του ενδιαφερόμενου, αλλά και για να προετοιμαστεί για την ένταξη του σε αυτήν εφόσον αποφασίσει να συνεχίσει.

Τα μέλη δε θα ξεπερνούν τα 7.

Το θεωρητικό, αλλά και το βιωματικό υλικό παρόλη τη βασική του θεματολογία θα προσαρμοσθεί στις ανάγκες των μελών της ομάδας.

Συντονίστρια ομάδας: Λίλιαν Καρρά

Ο κύκλος των 12 συναντήσεων έχει συνολικό κόστος 300 ευρώ.

Το ποσό θα διαμοιραστεί σε 3 μέρη των 100 ευρώ.

Ημερομηνία έναρξης ομάδας  Δευτέρα 04/11, ώρα 7.30 το απόγευμα με 9.00.

 

***Οι ατομικές συνεδρίες έχουν ξεκινήσει και χρειάζεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία έναρξης της ομάδας.

***Αυτή η  μέρα και η ώρα θα παραμείνουν σταθερές για το υπόλοιπο της ομάδας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την κάτωθι αίτηση ενδιαφέροντος ή να καλέσουν απευθείας στο 694.9967.997 για να μιλήσουν με τη συντονίστρια της ομάδας.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Διαβάστε Επίσης  Ψυχική Αρχιτεκτονική Ι και ΙΙ - Online workshop

Be the first to comment on "Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης για την Κατάθλιψη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!