Περπατάμε για το Κλίμα – Περπατάμε για την Ειρήνη | 21 Σεπτεμβρίου 2019 Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη

Την 21η Σεπτεμβρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, αφιερωμένη φέτος στην απειλή της κλιματικής αλλαγής,  https://www.un.org/en/events/peaceday/ η SCI Hellas οργανώνει μια σιωπηλή πορεία από την πλατεία Ομονοίας ως το Ζάππειο 3-5 το απόγευμα με σύνθημα

 

Περπατάμε για το Κλίμα.

Περπατάμε για την Ειρήνη.

 

Στην πορεία αυτή θα συμμετέχουν οι 18 εθελοντές και εθελόντριές του προγράμματος Volunteering for Peace (Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Φινλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία), καθώς και όλες οι ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται η SCI Hellas όπως οι Peaceful Ladies -ομάδα γυναικών με καταγωγή από την Αφρική, Wings to Fly, ομάδα Αφγανών κοριτσιών και Coexistence is Possible -ομάδα νέων με καταγωγή από την Αφρική.

 

 

Στο δρόμο που θα ακολουθήσουμε θα γίνονται στάσεις σε σημεία με κάποια ιστορική αναφορά όπου και οι ομάδες των εθελοντών μας θα συμμετέχουν σε δρώμενο. Η πορεία θα ολοκληρωθεί στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου όπου οι συμμετέχοντες θα παίξουν ένα σύντομο θεατρικό κομμάτι και όλοι/ες μαζί θα σχηματίσουμε τελικά το σχήμα της ειρήνης στο έδαφος.

 

Η SCI Hellas είναι τμήμα της SCI International, ενός διεθνούς κινήματος ειρήνης που αριθμεί φέτος 100 χρόνια ζωής. Πιστεύουμε ότι ειρήνη δεν είναι η απουσία πολέμου και ότι η κάθε είδους βία αντιμετωπίζεται αν οι άνθρωποι γνωρίσουν πραγματικά ο ένας τον άλλον. Τώρα πια είμαστε αντιμέτωποι με μία ακόμα μορφή βίας, αυτή της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση σε αυτήν δεν είναι παρά η γνώση, η συνεργασία και η αλληλεγγύη.  

 

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί!

* Συμμετέχουμε στην καμπάνια της Συμμαχίας για το Κλίμα και της εκστρατείας “17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης”.

 

***

Για πληροφορίες: Μαντώ Μπαμπούλα, Communication Officer 2114055585, 6955112620.

 

Διαβάστε Επίσης  Διαγωνισμός Kόμικς με τίτλο «Covid-19 και ασυνόδευτοι ανήλικοι» | Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!