Εργαστήρι ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών σχετικά με την ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Στο πλαίσιο του διακρατικού έργου «Ενίσχυση της Συνεργασίας της Κοινωνίας των Πολιτών ΕΕ-Τουρκίας για την Στήριξη της Ένταξης των Προσφύγων και των Μεταναστών» πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου Tετραήμερο Εργαστήρι ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών σχετικά με την ένταξη προσφύγων και μεταναστών. Υπεύθυνη οργάνωσης του εργαστηρίου είναι η ATHENS NETWORK OF COLLABORATING EXPERTS (ANCE), μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, με μακρόχρονη εμπειρία στην υλοποίηση έργων για την ένταξη προσφύγων/μεταναστών. Επαγγελματίες από τρεις τουρκικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (KAMER Foundation, Beyazay Association of Turkey, Association of Anatolian Development and Education) και από μία Ιταλική (Cidis onlus) σε συνδυασμό με επαγγελματίες πεδίου που δραστηριοποιούνται στην Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα θα συζητήσουν και θα μοιραστούν την εμπειρία τους σχετικά με το έργο τους στην προώθηση και υποστήριξη της ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών στις τοπικές κοινότητες υποδοχής τους.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν ενδιαφέρουσες θεματικές όπως η ένταξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, η ένταξη στην αγορά εργασίας των προσφύγων, η διεύρυνση της συμμετοχής των μεταναστών και των προσφύγων στην εκπαίδευση, η ισότητα των φύλων και οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες από την Τουρκία που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υποστήριξης των προσφύγων και των μεταναστών τη δυνατότητα να συναντηθούν με Ευρωπαίους/ες συναδέλφους/ισσες και να ξεκινήσουν ένα διάλογο που θα τους επιτρέψει να ανταλλάξουν πολύτιμες γνώσεις στον τομέα, να διδαχθούν από τις μεταξύ τους πρακτικές και τελικά να καλλιεργήσουν μελλοντικές συνεργασίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των θεμάτων που ανακύπτουν. Τα συμπεράσματα και οι συστάσεις θα δημοσιευθούν ηλεκτρονικά στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα τουρκικά και τα ιταλικά και θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του έργου και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ημερομηνίες: 5-8 Νοεμβρίου 2019
Τόπος: Μύρτιλο καφέ, Τριφυλίας & Λάμψα, (μέσα στο πρώην Πάρκο ΚΑΠΑΨ), Αμπελόκηποι, Αθήνα
Ώρες: Τρίτη-Πέμπτη 9:00-15:00, Παρασκευή 11:00-16:00

 

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στην παρακάτω φόρμα και θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σας με email.

 

Βρείτε την αναλυτική agenda του εργαστηρίου καθώς και τη Φόρμα για αίτηση συμμετοχής: http://tiny.cc/6s70ez

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο επισκεφτείτε: www.euturkeycivilsocietynetwork.eu

ή παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: EU-Turkey-Civil-Society-Network,
Instagram: euturkeycivilsocietynetwork 
Twitter:  https://twitter.com/EuCivil

 

Διαβάστε Επίσης  Οι άδειες διαμονής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!