3 Οκτωβρίου 2019: Η Διεθνής Ημέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού

Με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (WFTU), στις 3 Οκτωβρίου του 1945, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εορτάζει σήμερα την ημέρα παγκόσμιας δράσης της υπό το σλόγκαν: Αγώνας κατά της Ξενοφοβίας, του Ρατσισμού και του Φασισμού. 

Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός έχουν αυξηθεί παγκοσμίως εξαιτίας των κυβερνήσεων και των λόμπι, με σκοπό την διάσπαση των ανθρώπων και την επιδίωξη να κατηγορεί ο ένας τον άλλο για τα προβλήματα που τους προκαλούν οι καπιταλιστές και οι πολυεθνικές εταιρείες.

Στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και σε πολλά άλλα μέρη, η λεηλασία των φυσικών πόρων των εργαζομένων, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι συγκρούσεις δημιουργούν εκατομμύρια πρόσφυγες που πέφτουν θύματα μίσους και φυλετικών διακρίσεων. 

Στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους, η οικονομική κρίση εδραιώνει την άνοδο φασιστικών ιδεολογιών και πράξεων που δηλητηριάζουν το μυαλό και τη συνείδηση των ανθρώπων, καθιστώντας τους έτοιμους να αγωνιστούν για τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών οδηγώντας τους ακόμα και στη διάπραξη εγκλημάτων. 

Προσπάθειες γίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξισώσει το φασισμό με τον σοσιαλισμό, να αποκρύψει τις μεγάλες κατακτήσεις που είχαν επιτύχει οι εργαζόμενοι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, και να διαστρεβλώσει την ιστορική πραγματικότητα. 

Από την εποχή της ίδρυσης της, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έχει τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων της τον αγώνα για ειρήνη και ισότητα, αγωνιζόμενη ενάντια στο απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, ενάντια σε φυλετικές και κάθε τύπου διακρίσεις. Για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, γυναικών, μεταναστών και προσφύγων. 

Συνεχίζουμε σταθερά στην ίδια μαχητική και ταξικά προσανατολισμένη κατεύθυνση και καλούμε όλους τους μαχητικούς συνδικαλιστές σε ολόκληρο τον κόσμο να αγωνιστούν για την απομόνωση και την εξάλειψη της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού, για την ειρηνική συνύπαρξη και ευημερία όλων των εργαζομένων.  

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν!

 

Πηγή: wftucentral.org

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας 2020 "Αποκατάσταση και Covid-19"

Be the first to comment on "3 Οκτωβρίου 2019: Η Διεθνής Ημέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!