Ημερίδα “Κίνηση και Λόγος στην Ψυχοθεραπεία”: Δραματοθεραπεία, Σωματική Ψυχοθεραπεία και Ομαδικοαναλυτικό Ψυχόδραμα

Το Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, το Ινστιτούτο Ψυχοδράματος–Κοινωνικοθεραπείας και η Εταιρεία Θεραπευτών Κοινότητας, Ψυχοδράματος και Κοινωνικοθεραπείας διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα:

Κίνηση και Λόγος στην Ψυχοθεραπεία:
Δραματοθεραπεία, Σωματική Ψυχοθεραπεία και Ομαδικοαναλυτικό Ψυχόδραμα

Οι δραστηριότητες πού κινητοποιούν τη σωματική, νοητική, και συναισθηματική λειτουργία καθορίζονται από την ολιστική θεώρηση του ατόμου και επιδιώκουν την ισορροπία σώματος-ψυχής-νου.

Ειδικότερα, η κίνηση του σώματος θεωρείται εξ ίσου σημαντική με τον λόγο και αξιοποιείται πλέον στη θεωρία και την κλινική πρακτική ποικίλων
ψυχοθεραπευτικών σχολών. Στην Ημερίδα θα έχουμε την ευκαιρία, μέσω των θεωρητικών εισηγήσεων αλλά και της βιωματικής εμπειρίας, να συζητήσουμε και να διερευνήσουμε τον βαθμό και τους τρόπους με τους οποίους η κίνηση σε συνδυασμό με τον λόγο μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στον χώρο της ψυχικής υγείας όσο και στην εκπαίδευση.

Θα εστιάσουμε περισσότερο σε τρεις προσεγγίσεις, οι οποίες συνδυάζουν τον λόγο και την κίνηση: Δραματοθεραπεία (λόγος, θεατρική τέχνη). Σωματική Ψυχοθεραπεία (λειτουργική σχέση νου-σώματος). Ομαδικοαναλυτικό Ψυχόδραμα (σύζευξη ομαδικής διαδικασίας και σκηνικής δράσης). Απώτερος σκοπός πάντοτε είναι ο διάλογος και η σύνθεση.

Οι εργασίες της Ημερίδας απευθύνονται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α.), σε ψυχοθεραπευτές, σε επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων (εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς κ.α.) και σε φοιτητές/σπουδαστές των σχετικών σχολών.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Συμπληρώστε το παρακάτω δελτίο συμμετοχής και αποστολή στη διεύθυνση:  igaa-opc@otenet.gr

 

Πληροφορίες – Εγγραφές:

ΑΝΟΙΚΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Τηλ. 2106447532-3, 2106435980
Ημερομηνία: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 10:00 π.μ. – 16:30 μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ. 20 ευρώ για φοιτητές, ανέργους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΙΝΗΣΗ & ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ”

 

 

ΥΓ: Ντυθείτε άνετα!

 

Διαβάστε Επίσης  Εισαγωγικό Σεμινάριο Βασικής Εκπαίδευσης στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!