Νέο Ευρωπαϊκό έργο για την αναγνώριση των δεξιοτήτων μεταναστών και προσφύγων

Οι δραστηριότητες του έργου RRP (Restoring Respect Project) θα υποστηρίξουν την καινοτομία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (VET) με τη δημιουργία, τη λειτουργία και τη διάδοση μιας διαδραστικής πλατφόρμας και μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στην καθημερινότητα  των μεταναστών και των προσφύγων στις συμμετέχουσες χώρες του έργου (Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία) και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επίσης, το έργο RRP θα σχεδιάσει και θα πιστοποιήσει ένα e-course που θα ενισχύσει τις δεξιότητες και τις γνώσεις των μεταναστών και των προσφύγων, υποστηρίζοντας  την απασχολησιμότητά τους και την ένταξή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες μας.

 Ο Dr. Theo Gavrielides, ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου RJ4All, ο οποίος συντονίζει το έργο, δήλωσε: «Σε ένα κρίσιμο σημείο για την Ευρώπη, όταν ο εθνικισμός, το Brexit και η ανεργία δημιουργούν ανισορροπίες στην εξουσία, τίθεται σε εφαρμογή η αποκαταστατική δικαιοσύνη για να μας βοηθήσει να αναδιανείμουμε αυτό που χάνεται στις σύγχρονες κοινωνίες μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, το RRP θα δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία (διαδραστική πλατφόρμα και εφαρμογή για κινητά), τα οποία θα λειτουργήσουν ως πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (που είναι η ομάδα στόχου), οι οποίοι δεν μπορούν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα προσόντα τους. Θα είναι σε θέση να υποβληθούν σε μια «ανάλυση προσόντων» παρέχοντας ένα δείγμα της εργασίας τους που θα αποδεικνύει τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Οι εταίροι του RRP έχουν εξακριβώσει ότι, σύμφωνα με την EUROSTAT, στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας για τους πρόσφυγες / μετανάστες είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο ποσοστό των ανέργων γηγενών πολιτών. Πολλά εργαλεία και πολιτικές της ΕΕ εξακολουθούν να μη χρησιμοποιούνται ευρέως, κυρίως λόγω έλλειψης μιας ολιστικής προσέγγισης, η οποία θα περιελάμβανε την αναγνώριση, τη χαρτογράφηση και την πιστοποίηση των δεξιοτήτων των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και την επαγγελματική τους κατάρτιση.

 Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει τους ακόλουθους εταίρους:

 

RESTORATIVE JUSTICE FOR ALL (Η.Β) – ( Συντονιστής )
ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» (ΕΛ)
ALTIUS (ΙΣΠ)
ICSE-Co (IT)
CSI (ΚΥ)

 

Διαβάστε Επίσης  Ενσωμάτωση των μεταναστών: Η Επιτροπή ξεκινάει δημόσια διαβούλευση

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!