Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών: Ιστορίες Κοινωνικής Συνοχής

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών επικεντρώνεται φέτος στις ιστορίες κοινωνικής συνοχής, οι οποίες είναι τόσο ποικίλες και μοναδικές όσο κάθε ένας από τους 272 εκατομμύρια μετανάστες που ζουν νέες ζωές και οικοδομούν νέες κοινότητες σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Οι μετανάστες ξεκινούν προς αναζήτηση ασφάλειας ή ευκαιρίας ή δυνατότητας να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσω της εκπαίδευσης. Αναζητούν ζωές απαλλαγμένες από προκαταλήψεις και διακρίσεις. Οι κοινωνίες που τους καλωσορίζουν, εξελίσσονται προς το καλύτερο – μεταβάλλονται σε κοινωνίες ανοιχτές στο μέλλον που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Μαθαίνουμε μαζί, δημιουργούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, τραγουδάμε, χορεύουμε και παίζουμε μαζί. Ζούμε μαζί. Αυτή είναι η ουσία της Παγκόσμιας Ημέρα Μεταναστών και το μήνυμά της.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης χαιρετίζει τους μετανάστες και τις κοινότητες στις οποίες εντάσσονται, τις κοινότητες που επαναπροσδιορίζονται μέσω της αμοιβαίας προσπάθειας. Τους χαιρετά, τους υποστηρίζει και δεσμεύεται για ένα κοινό μέλλον. #WeTogether

Οι παρακάτω ιστορίες καταγράφουν τη συνοχή που δημιουργείται όταν το παλιό συναντά το νέο με ένα πνεύμα ελπίδας και αποδοχής.

 

 

Πηγή: iom.int

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Έναρξη διαβούλευσης από την Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα παιδιά

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών: Ιστορίες Κοινωνικής Συνοχής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!