Παρουσίαση του βιβλίου “Γυναικεία Σεξουαλικότητα – από τη σάρκα στο πνεύμα”

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το POLIS art café σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ευτυχίας Λεοντίδου, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 8:00 μ.μ. (Πεσματζόγλου 5, Αθήνα):

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ
Από τη σάρκα στο πνεύμα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Μαρία Στρατηγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμ. Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου, Εργαστήριο Σπουδών Φύλου
  • Αλέκα Μακρή, μαιευτήρ-γυναικολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μονάχου
  • Άννα Μιχοπούλου, ερευνήτρια της ιστορίας των γυναικών
  • Ειρήνη Φωτίου, γεωπόνος, εκπαιδευτικός, τ. σχολική σύμβουλος

Μετά την Θεά σε δράση – Τοκετό, που κυκλοφόρησε το 2016, το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός μεγαλύτερου έργου με τίτλο Φεμινιστική Γυναικολογία. Αφορά τη γυναικεία σεξουαλικότητα και μάλιστα από την πλευρά των γυναικών. Περιγράφει τις φεμινιστικές διεκδικήσεις, τη βιολογική σκοπιά με αναφορά και στις έμφυλες ταυτότητες, αλλά και μια πιο εσωτερική θεώρηση του σεξ μέσα από μύθους, σύμβολα, θρησκείες, φιλοσοφία, τελετουργία. Συμπληρώνεται με αφηγήσεις γυναικών και εικόνες από διάφορες χώρες και πολιτισμούς. Ο συγκερασμός όλων αυτών των πλευρών αποτελεί την ψυχή, το πνεύμα αυτού του βιβλίου αλλά και όλης της σειράς.

Απευθύνεται και σε επαγγελματίες υγείας, αλλά ακόμα περισσότερο σ’ ένα ευρύτερο κοινό, ιδιαίτερα το νεανικό, στις γυναίκες αλλά και στους άντρες που μας αγαπούν και ενδιαφέρονται να μας ευχαριστήσουν, και σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, που ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη σεξουαλική εμπειρία και την εξερεύνησή της.

Περισσότερα για το βιβλίο: kedros.gr

 

Διαβάστε Επίσης  ‘Ισχύς Νόμου’: Jacques Derrida

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!