Ιστορικό νόμισμα από την περίοδο του κινήματος των Σουφραζετών

Χαραγμένο με πρόχειρα γράμματα κατά μήκος του κεφαλιού του βασιλιά είναι η φράση «Ψήφος στις Γυναίκες», το σύνθημα του κινήματος των Σουφραζετών. Η σκόπιμη στόχευση του βασιλιά, ως συνταγματικού μονάρχη και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την εικονοκλασία, μια άμεση επίθεση εναντίον των αντρικών αρχών που θεωρούνταν ότι υποστήριζαν τους νόμους της χώρας. Όπως έγραψε ο Neil MacGregor (Διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου από το 1987 έως το 2002 και του Βρετανικού Μουσείου από το 2002 έως το 2015) στο βιβλίο “Η ιστορία του κόσμου σε 100 Αντικείμενα”, «αυτό το νόμισμα αντιπροσωπεύει τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα ψήφου».

Στο βίντεο, ο επιμελητής του Βρετανικού Μουσείου Tom Hockenhull παρουσιάζει πώς τα νομίσματα χαράχτηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του βρετανικού κινήματος των Σουφραζετών στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Το μουσείο σημειώνει, ωστόσο, ότι ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ και δεν έχει υπάρξει άμεση σχέση μεταξύ των νομισμάτων και της Κοινωνικής και Πολιτικής Ένωσης Γυναικών (WSPU) ή άλλων γυναικείων οργανώσεων.

 

Πηγή: thekidshouldseethis.com

Διαβάστε Επίσης  Ευρώπη: Τα μέτρα καραντίνας λόγω του κορονοϊού αποκαλύπτουν τις φυλετικές προκαταλήψεις και διακρίσεις εντός της αστυνομίας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!