Ολοκληρωμένη Τετραετής Εκπαίδευση στην Οικογενειακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία Ενήλικων Παιδιών Εφήβων | Δίκτυο Συστημικών Οικογενειακών Θεραπευτών

Το πρόγραμμα του Δικτύου Συστημικών Οικογενειακών Θεραπευτών απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές/τριες, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές/τριες, ειδικούς παιδαγωγούς) και σε αποφοίτους των αντίστοιχων κλάδων που ενδιαφέρονται επαγγελματικά να συνεργαστούν με οικογένειες, παιδιά και εφήβους.

Αυτές οι ικανότητες και γνώσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλούς τομείς εργασίας: σε κλινικά πλαίσια όπως παιδιατρικά και παιδοψυχιατρικά, σε ιδιωτικά γραφεία για ψυχοθεραπεία παιδιών και οικογενειών, σε ιατροπαιδαγωγικούς σταθμούς, σε μονάδες εφήβων καθώς και σε σχολικά πλαίσια.

Η πολυπρισματικότητα της συστημικής σκέψης που υιοθετούμε, αποδεικνύεται ως η πλέον χρήσιμη επαγγελματική και επιστημονική προσέγγιση έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε με αίσθημα επάρκειας αλλά και αποτελεσματικά,  τα επίκαιρα αιτήματα και τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν στα πλαίσια της εργασίας μας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία εμπνέεται από τις αρχές της συνεργασίας, της ισοτιμίας, του σεβασμού, του διαλόγου, της περιέργειας και της συμμετοχικής  μάθησης. Στόχο έχει, δε, να συμβάλει σε είδη συζητήσεων και σχέσεων με τους εκπαιδευόμενους, που να επιτρέπουν τη πρόσβαση στη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη δυνατοτήτων, έτσι ώστε, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης,  να νιώθουν έτοιμες/οι να αναλάβουν υπεύθυνα συνεργασία με τους πελάτες ή αναφερόμενους ασθενείς.

Το πρόγραμμα πληρεί τα κριτήρια και τις οδηγίες εκπαίδευσης ψυχοθεραπευτών του Επιμελητηρίου Ινστιτούτων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA-TIC) ώστε ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση του τετραετούς οι εκπαιδευόμενες /οι να γίνονται μέλη και πιστοποιημένοι οικογενειακοί θεραπευτές της EFTA.

 

Αναλυτικά

Κατεβάστε την αίτηση εγγραφής εδώ

 

Έναρξη: Μάρτιος 2020
Κόστος: 1.800 ανά έτος
Στοιχεία επικοινωνίας:

Δίκτυο Οικογενειακών Συστημικών Θεραπευτών
Λυκείου 38, 15342 Αγία Παρασκευή

e-mail: family.systems.network.gr@gmail.com

Γιώργος Κεσίσογλου, (τηλ.6981714143)

Λαμπρινή Γρηγορίου  (τηλ. 6974001118)   

Ιωάννα Ρεβίθη (τηλ. 6942237979)

 

Διαβάστε Επίσης  Εμψυχωτής Κοινότητας 3ος κύκλος – Πρόγραμμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης

Be the first to comment on "Ολοκληρωμένη Τετραετής Εκπαίδευση στην Οικογενειακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία Ενήλικων Παιδιών Εφήβων | Δίκτυο Συστημικών Οικογενειακών Θεραπευτών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!