Πανελλαδική καμπάνια «302010 – Δώσε μου το δικαίωμα να χαμογελάσω» | Δράση YouSmile «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Από την εκδήλωση παρουσίασης της καμπάνιας «302010 - Δώσε μου το δικαίωμα να χαμογελάσω», στις 20/11/2019 με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου 1989. Με αφορμή την 30η επέτειο από την Υπογραφή της Σύμβασης, η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού (αποτελείται από μαθητές εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη δράση που ονομάζεται YouSmile, το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο του Οργανισμού)  δημιούργησε την πανελλαδική καμπάνια 302010 (30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης, 20/11/1989 η ημέρα που υπογράφηκε η σύμβαση και 10 λεπτά από τον χρόνο του καθενός για να ενημερωθεί και να στηρίξει τις Προτάσεις της Ομάδας).

Η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης, ανέδειξε τα πιο σημαντικά και επείγοντα ζητήματα αναφορικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών που εγείρονται στη χώρα μας και σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση, την κλιματική αλλαγή, το bullying, την ενδοοικογενειακή βία, τα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ισότητα μεταξύ παιδιών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συζητήσεις με ειδικούς στις διάφορες θεματικές όπως νομικούς, καθηγητές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, κλπ.

Όλες οι προηγούμενες ενέργειες οδήγησαν σε Ψήφισμα με τις Προτάσεις και Θέσεις των παιδιών για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και ειδικότερα για τις θεματικές που ανεδείχθησαν ως οι πλέον σημαντικές.

 

 

302010.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Οι εικόνες της χρονιάς: Το 2020 μέσα από το φακό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Be the first to comment on "Πανελλαδική καμπάνια «302010 – Δώσε μου το δικαίωμα να χαμογελάσω» | Δράση YouSmile «Το Χαμόγελο του Παιδιού»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!