Στο Ράφι: η λέσχη ανάγνωσης του Women On Top

Τον Ιανουάριο του 2020 το Women On Top εγκαινιάζει μία νέα πρωτοβουλία: τη λέσχη ανάγνωσης “Στο Ράφι”.

Στις αρχές κάθε μήνα θα προτείνει στα μέλη της λέσχης από ένα βιβλίο, συνήθως non-fiction, συνήθως σχετικό με την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια ζωή. Στο τέλος του μήνα, θα προσκαλεί τα μέλη στο χώρο της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου (Κρατίνου 9 & Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας), για ανταλλαγή απόψεων γύρω από το βιβλίο, συζήτηση των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται, συνομιλία με ανθρώπους που σχετίζονται με τη δημιουργία ή τη θεματική του, ανακάλυψη νέων βιβλίων και για τη δημιουργία μία κοινότητας στην οποία θα συναντιέται η αγάπη για το βιβλίο με το όραμά για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Για τον Ιανουάριο του 2020 και τον πρώτο μήνα της λέσχης, επιλέχθηκε το βιβλίο “Ο μύθος των δύο φύλων“, της Αυστραλιανής συγγραφέα Κορντίλια Φάιν (εκδόσεις Ψυχογιός). Στο βιβλίο αυτό, η Φάιν “χρησιμοποιεί ιστορίες από την καθημερινότητα και την κοινή λογική για να σπάσει τα στερεότυπα”. Για παράδειγμα, να αποδείξει ότι η τεστοστερόνη δεν είναι η ισχυρή ορμονική ουσία της ανδροπρέπειας, ενώ οι υποτιθέμενες προτιμήσεις κάθε φύλου, από τα παιχνίδια μέχρι την ανάληψη οικονομικών ρίσκων, δεν υπάρχουν παρά στο μυαλό μας. 

Με άλλα λόγια: αν αναζητάς στοιχεία και τρόπους για να απαντήσεις σε όσους και όσες πιστεύουν ακράδαντα ότι άντρες και γυναίκες γεννιόμαστε τόσο διαφορετικοί που οι ανισότητές μεταξύ μας είναι, από ένα σημείο και μετά, αναπόφευκτες (ή αν το πιστεύεις, λιγότερο ή περισσότερο ακράδαντα, κι εσύ), αυτό είναι το βιβλίο που θα σε βοηθήσει να δεις τα επιχειρήματα και τις απόψεις σου κάτω από ένα διαφορετικό φως -το ίδιο κι εμάς! Θα σε περιμένουμε (είτε το διαβάσεις είτε όχι) για να το συζητήσουμε τη Δευτέρα 20/1 στις 18.00, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου, Κρατίνου 9 και Αθηνάς 61, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την Λέσχη Ανάγνωσης “Στο Ράφι” ή αποστολή email στο info@womenontop.gr  για τυχόν ερωτήσεις.

 

womenontop.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Στερεότυπα και προκαταλήψεις για μειονοτικές ομάδες

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!