Ψηφιακός Υπολογιστής Συντάξεων | PEGASUS – Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο χάσμα στις συντάξεις στην Ελλάδα

H Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ), βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο υλοποίησης του Έργου PEGASUS Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο χάσμα στις συντάξεις στην Ελλάδα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Rights, Equality and Citizenship της Ε.Ε., έχει ως Φορέα-Συντονιστή τη ΓΓΟΠΙΦ και ως εταίρους το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Βασικός στόχος του Έργου είναι η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού έμφυλου χάσματος στην Ελλάδα. Η χαμηλότερη σύνταξη των γυναικών οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη διακοπή της εργασίας τους ή στην αποδοχή θέσεων μερικής απασχόλησης, λόγω της ανάληψης του βάρους της φροντίδας της οικογένειας.

Στο πλαίσιο του Έργου, η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με τους εταίρους ανέπτυξε έναν εύχρηστο Ψηφιακό Υπολογιστή Συντάξεων, με σκοπό να βοηθήσει γυναίκες και άνδρες στον υπολογισμό του ποσού της μελλοντικής τους σύνταξης. Με τη συμπλήρωση τριών πεδίων, οι χρήστριες και οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικά σενάρια σταδιοδρομίας και οργάνωσης της οικογενειακής και προσωπικής τους ζωής και να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο των επιλογών τους στις μελλοντικές συνταξιοδοτικές τους παροχές, ώστε να λάβουν σήμερα ενημερωμένες αποφάσεις που θα τις/τους οδηγήσουν σε υψηλότερες συντάξεις.

Ο Ψηφιακός Υπολογιστής Συντάξεων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση sintaxi.isotita.gr όπου αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και τα παραδοτέα. Η ανάδειξη και εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία αποτελεί βασικό άξονα προτεραιότητας της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

 

Διαβάστε Επίσης  Η Ευρώπη θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στον τομέα της φροντίδας

Be the first to comment on "Ψηφιακός Υπολογιστής Συντάξεων | PEGASUS – Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο χάσμα στις συντάξεις στην Ελλάδα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!