Επείγοντα Μέτρα για τους Άστεγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Αντιμετώπιση του COVID 19 από την PRAKSIS

Η PRAKSIS παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υγείας και με τον ΕΟΔΥ όσο και με άλλους φορείς για συντονισμένες ενέργειες που στοχεύουν στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Δίνει καθημερινά μάχη, εδώ και χρόνια, για όσους δεν έχουν σπίτι να μείνουν – ειδικά αυτές τις ημέρες που #μενουμεσπιτι #menoumespiti

 

Πιο συγκεκριμένα, για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άστεγοι που επισκέπτονται το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στην Αθήνα και το Πολυϊατρείο στη Θεσσαλονίκη, παρέχονται τα εξής:

1. Όλοι οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Υγείας με φυλλάδια που περιέχουν αναλυτικές οδηγίες πρόληψης σε διάφορες γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί).

2. Υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό χεριών και γάντια μιας χρήσης σε όλους τους χώρους.

3. Οι ωφελούμενοι μπορούν στο Κέντρο Ημέρας να κάνουν μπάνιο και να βάζουν πλυντήριο με ραντεβού και σε μικρό αριθμό ταυτόχρονα για την αποφυγή συνωστισμού.

4. Εξέταση στα ιατρεία γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού – δεν γίνονται για παραπομπές στα νοσοκομεία.

 

Η συμμόρφωση όλων των εργαζομένων, εθελοντών και ωφελούμενων με τις παραπάνω οδηγίες και η τήρηση προληπτικών μέτρων είναι άκρως αναγκαία για την αποτροπή της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19.

 

 

Other languages here (English-French-Russsian-Albanian-Arabic-Farsi)

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης κατ΄ οίκον προσφέρει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!