Η απασχόληση αυξήθηκε σε 9 από τις 10 περιφέρειες της ΕΕ το 2018

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2018, 208 από τις 240 περιφέρειες της ΕΕ (87%) είδαν την απασχόληση να αυξάνεται, ενώ σε 5 περιφέρειες ο αριθμός των απασχολουμένων παρέμεινε σταθερός και σε άλλες 27 περιφέρειες μειώθηκε.

Η αύξηση της απασχόλησης ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό στις περιφέρειες της ΕΕ και στις χώρες. Το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της απασχόλησης καταγράφηκε στη Μάλτα (+ 5,7%), στην Αδριατική στην Κροατία (+ 4,9%), στη Νότια Ιρλανδία (+ 4,7%), στη Marche στην Ιταλία (+ 4,6%), στη Γαλλική Γουιάνα (+ 4,5%), ακολουθούμενη από την Κύπρο και την Pest στην Ουγγαρία (από + 4,1%), καθώς και τη Βόρεια & Δυτική Ιρλανδία (+ 4,0%).

Στην αντίθετη πλευρά, η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης σημειώθηκε στη Mayotte στη Γαλλία (-2,9%), ακολουθούμενη από τη Βόρειοκεντρική (-2,1%) και τη Νότιοκεντρική (-2,0%) Βουλγαρία καθώς και το Świętokrzyskie στην Πολωνία (-2,0%).

Στην ΕΕ ως σύνολο, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,4% το 2018. Σε 21 περιφέρειες της ΕΕ, η αύξηση της απασχόλησης υπερέβη το 3%. Τρεις από αυτές τις περιοχές βρίσκονταν στην Ιταλία, δύο στην Τσεχία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Σλοβενία και μία στη Γαλλία, την Κροατία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και τη Φινλανδία.

Σε 27 περιφέρειες της ΕΕ, ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε το 2018. Σε επτά από αυτές τις περιφέρειες, ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά περισσότερο από 1%. Τρεις από αυτές τις περιοχές βρίσκονταν στην Πολωνία, δύο στη Βουλγαρία και τη Γαλλία.

Σημειώνεται πως οι μεγαλύτερες μειώσεις στην απασχόληση κατά την τελευταία δεκαετία παρουσιάστηκαν στη Βορειοδυτική (-20,2%) και Βόρειοκεντρική (-18,0%) Βουλγαρία, ακολουθούμενη από τη Δυτική Ελλάδα (-17,3%), τη Νότια Muntenia στη Ρουμανία (-15,6%), τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο (από -15,3%) και την Κεντρική Μακεδονία (-15,0%) στην Ελλάδα. Στην ΕΕ ως σύνολο, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,6% την τελευταία δεκαετία.

 

Πηγή: http://europedirect.duth.gr/

 

Διαβάστε Επίσης  Μεταπτυχιακό "Κοινωνική Πολιτική" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Ειδικεύσεις, Γνώσεις, Δεξιότητες, Επαγγελματικές Προοπτικές

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!