Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020: “Όλοι για την ισότητα”

Το φετινό θέμα της καμπάνιας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι #EachforEqual.

Ένας κόσμος ισότητας είναι ένας ενεργός κόσμος. Ατομικά, είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις δικές μας σκέψεις και ενέργειες όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Μπορούμε να επιλέξουμε ενεργά να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα, να καταπολεμήσουμε την προκατάληψη, να διευρύνουμε τις αντιλήψεις μας, να βελτιώσουμε τις καταστάσεις και να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των γυναικών. Συλλογικά, ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός κόσμου με έμφυλη ισότητα.

Η ισότητα δεν είναι μονάχα ένα ζήτημα των γυναικών. Η ισότητα των φύλων είναι απαραίτητη για να αναπτυχθούν οι οικονομίες και οι κοινότητες. Ένας ίσος κόσμος μπορεί να είναι ένα κόσμος πιο υγιής, πλουσιότερος και πιο αρμονικός. Ο αγώνας γίνεται για έμφυλη ισότητα στα διοικητικά συμβούλια, για συμμετοχική ισότητα στην πολιτική, για ισότιμη κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης, για ισότητα στους χώρους εργασίας, ισότητα των φύλων στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων, περισσότερη έμφυλη ισότητα στην υγεία και τον πλούτο. 

Το θέμα της εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020 προέρχεται από μια έννοια του «συλλογικού ατομικισμού». Είμαστε όλοι κομμάτι ενός συνόλου. Οι μεμονωμένες ενέργειες, οι συνομιλίες, οι συμπεριφορές και οι νοοτροπίες μας μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην ευρύτερη κοινωνία μας. Συλλογικά, μπορούμε να πράξουμε την αλλαγή. Συλλογικά, μπορούμε να βοηθήσουμε  ο καθένας ξεχωριστά να δημιουργήσουμε έναν κόσμο με έμφυλη ισότητα.

Strike the #EachforEqual pose

Δημοσιεύστε το μήνυμα σας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα χέρια σας να σχηματίζουν το σύμβολο της ισότητας, για μια ισχυρή έκκληση για δράση προς όλους, υποστηρίζοντας την καμπάνια #EachforEqual. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εκστρατεία #EachforEqual για το 2020 θα τρέχει όλο το χρόνο, δεν σταματά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το θέμα της εκστρατείας παρέχει μια ενιαία κατεύθυνση για την καθοδήγηση και συντονισμό της συνεχιζόμενης συλλογικής δράσης. Η συλλογική δράση και η κοινή ευθύνη για τον δρόμο προς ένα κόσμο ισότητας είναι καθοριστικής σημασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια παγκόσμια ημέρα που γιορτάζει τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλους τους τομείς, ενώ παράλληλα επισημαίνει την έκκληση για δράση όσον αφορά την ισότητα των φύλων. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε το 1911, υποστηριζόμενη από πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Σήμερα, η ημέρα ανήκει σε όλες τις ομάδες συλλογικά σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μια συγκεκριμένη χώρα, μια ομάδα ή μια συγκεκριμένη οργάνωση. Η Gloria Steinem, παγκοσμίως γνωστή φεμινίστρια, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια κάποτε εξήγησε πως:

 

“Η ιστορία του αγώνα των γυναικών για ισότητα δεν ανήκει σε καμία φεμινίστρια ούτε σε κανέναν οργανισμό, παρά στις συλλογικές προσπάθειες όλων που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

 

Πηγή: internationalwomensday.com

Απόδοση/Επιμέλεια: Τομπέα Ελένη

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Η Ευρώπη θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στον τομέα της φροντίδας

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020: “Όλοι για την ισότητα”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!