Έναρξη λειτουργίας 24ωρης Γραμμής Διερμηνείας από την ΜΕΤΑδραση

Τηλεφωνική γραμμή διερμηνείας σε 43 γλώσσες και διαλέκτους για την στήριξη των φορέων που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο εξάπλωσης του COVID-19

Συμβολή της ΜΕΤΑδρασης στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία με παροχή διερμηνείας σε 24ωρη βάση

Η προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού αφορά στο σύνολο του πληθυσμού που βρίσκεται στη χώρα μας. Μέρος του πληθυσμού είναι και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Για να ενημερωθούν και να προστατευτούν πρέπει να κατανοήσουν στη γλώσσα τους τα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας. Προκειμένου να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις που μπορεί να επιφέρουν ολέθρια αποτελέσματα, είναι απόλυτη ανάγκη τα στελέχη των δημοσίων φορέων υγείας, των σωμάτων ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, να έχουν τη δυνατότητα κάθε στιγμή να επικοινωνήσουν άμεσα και αξιόπιστα με τους πρόσφυγες.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΜΕΤΑδραση βρίσκεται στη πρώτη γραμμή σε όλα τα σημεία εισόδου και στην ενδοχώρα, παρέχοντας διερμηνεία κυρίως στους καταυλισμούς και στα νοσοκομεία. Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μεταφράστηκαν σε 10 γλώσσες οι επίσημες οδηγίες και πληροφορίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό των μετακινήσεων. 

Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη για την επικοινωνία των αρμόδιων φορέων με τον μεταναστευτικό πληθυσμό, η οποία εντείνεται ακόμη περισσότερο λόγω του covid-19. Γι’ αυτό, η ΜΕΤΑδραση ανέλαβε την πρωτοβουλία και δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή διερμηνείας σε 43 γλώσσες και διαλέκτους, η οποία λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και στην οποία μπορούν να καλούν κυρίως τα στελέχη των δημοσίων φορέων και να συνδέονται άμεσα με διερμηνέα για παροχή υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο.

Με τη συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η τηλεφωνική γραμμή θα αξιοποιηθεί ευρύτερα από όλες τις υπηρεσίες που δέχονται ιδιαίτερη πίεση λόγω της πανδημίας. Έχοντας ολοκληρώσει τη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας, η γραμμή ξεκινάει επίσημα την λειτουργία της, σήμερα 13 Απριλίου, και θα διαρκέσει, ανάλογα με τις ανάγκες τουλάχιστον έως την 31η Μαΐου. Συγκεκριμένα, εκτός από τα στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στη γραμμή αυτή μπορούν να καλούν: Δημόσιοι Φορείς Υγείας, Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) και Ένοπλες Δυνάμεις στον αριθμό 211 190 1135.

Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, είναι να προστατεύσουμε τον «Άλλον» και με αυτό ως γνώμονα, συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε τρόπους για να βοηθήσουμε περαιτέρω.

Διαβάστε Επίσης  Αγορά Αλληλεγγύης χωρίς Μεσάζοντες στο Πάρκο Δρακοπούλου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!