Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία εν όψει μιας πανδημίας | Έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες, οι εργαζόμενοι και ολόκληρες οι κοινωνίες παγκοσμίως για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID 19, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της εκδήλωσης μολυσματικών ασθενειών στην εργασία, εστιάζοντας στην πανδημία COVID 19.

Η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας The SafeDay report – In the face of a pandemic: Ensuring Safety and Health at Work επισημαίνει τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία που προκύπτουν από την εξάπλωση του COVID 19.

Διερευνά επίσης μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο του κινδύνου μετάδοσης, των ψυχοκοινωνικών κινδύνων, εργονομικών και άλλων κινδύνων για την ασφάλεια και την υγεία που σχετίζονται με την εργασία σε σχέση με την πανδημία.

 

Διαβάστε την Έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2020: 

In the face of a pandemic: Ensuring Safety and Health at Work

 

 Το θέμα της παγκόσμιας ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα για το 2020, αφορούσε τη βία και την παρενόχληση στον χώρο της εργασίας αλλά αντικαταστάθηκε ενόψει της τρέχουσας παγκόσμιας κρίσης. 
Τον Ιούνιο του 2019, κατά την ετήσια Διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, υιοθετήθηκε η Νέα Σύμβαση και Σύσταση για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, ζητώντας την απαγόρευση και την πρόληψη της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

 

Πηγή: ilo.org

Ελένη Τομπέα

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Τηλεργασία, μια πολύμορφη πρόκληση

Be the first to comment on "Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία εν όψει μιας πανδημίας | Έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!