Κάλεσμα για οικονομική και υλική στήριξη των ευάλωτων ομάδων από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων απευθύνει έκκληση σε όλες τις αρμόδιες αρχές, σε όλους τους οργανισμούς, σε επιχειρήσεις κι ιδιώτες, σε όλους τους συμπολίτες μας προκειμένου να βοηθήσει τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας που έχουν πληγεί σκληρά από την απομόνωση που προκάλεσε σε όλους η πανδημία του κορωνοϊού. Χρειάζεται βοήθεια στις προσπάθειες που πραγματοποιεί για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων διατηρεί, πάντα, άμεση επαφή κι επικοινωνία με τις κοινότητες των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και με άτομα που κατανοούν σε βάθος και με σαφήνεια τα προβλήματα που έχουν προκληθεί αυτή τη στιγμή στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά δύσκολη, καθώς υπάρχουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού οι οποίες παραμένουν, πρακτικά, αόρατες κι εκτός συστήματος παροχής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη δουλειά τους εν μέσω της πανδημίας και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές παροχές. Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στη δυσμενή συνθήκη όπου δε μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε διαμερίσματα τα οποία και μοιράζονται με πολλά άλλα άτομα, με οικογένειες και δεν είναι σε θέση, πλέον, να εξυπηρετήσουν οικονομικά το ενοίκιο τους.

Ακόμη, υπάρχουν άνθρωποι που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή στα σπίτια άλλων προσφύγων, σε καταυλισμούς, σε σκηνές ή και σε προγράμματα στέγασης, οι οποίοι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να εγκαταλείψουν τους χώρους διαβίωσης τους λόγω του φόβου της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πολλοί από αυτούς θα βρεθούν ή έχουν, ήδη, βρεθεί στο δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους.

Αυτός ο αριθμός ανθρώπων έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλους ανθρώπους που είναι, ήδη, άστεγοι και δεν εξυπηρετούνται από κανένα στεγαστικό πρόγραμμα, δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στην παρούσα στιγμή και δεν έχουν κάποια προσωρινή στέγη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Απευθύνεται έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας ευελπιστώντας ότι μέσω των δικτύων επικοινωνίας του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, τόσο σε εθνικό όσο κι ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συγκεντρωθεί οικονομική κι υλική βοήθεια έτσι ώστε να υποστηριχθούν οι άνθρωποι που πλήττονται σκληρά από αυτήν την πανδημία. Μία πανδημία που άλλαξε βίαια τις ζωές όλων μας, άλλων λιγότερο κι άλλων περισσότερο.

Ζητείται η βοήθειά σας, υλική ή οικονομική για να βοηθήσετε στην εξυπηρέτηση όσων περισσότερων ανθρώπων έχουν την ανάγκη μας.

Παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων στα στοιχεία που δίδονται παρακάτω.

Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη κι η αλληλεγγύη μας πιο αναγκαία από ποτέ.

Υποστηρίξτε την προσπάθειά της οργάνωσης οικονομικά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://refugees.gr/el/support-gr/#Donate

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

(+30) 213 028 2976

Διευθύνσεις επικοινωνίας: 

info@refugees.gr , communication@refugees.gr , advocacy@refugees.gr , fundraising@refugees.gr

Πηγή: refugees.gr

Διαβάστε Επίσης  "Πρόσωπα του Φασισμού": Το παιδαγωγικό Τσίρκο Cabuwazi στο Μύρτος της Κρήτης

Be the first to comment on "Κάλεσμα για οικονομική και υλική στήριξη των ευάλωτων ομάδων από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!