Διεθνής Ημέρα Μαιών 2020

Στις 5 Μαΐου κάθε έτους μαίες, γυναίκες, νέα κορίτσια, σύντροφοι και υποστηρικτές των Μαιών και των Μαιευτών σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας.

Ως μαίες, εργαζόμαστε με τις γυναίκες κάθε μέρα, καθώς συνεργαζόμαστε μαζί τους για να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα κατά τον τοκετό. Οι μαίες και οι γυναίκες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν και να οικοδομήσουν αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους μέσω της φροντίδας της κύησης, του τοκετού και της λοχείας. Εξελίσσοντας την πολύτιμη αυτή σχέση, Γυναίκες και Μαίες καλούνται να ενωθούν για να απαιτήσουν πολιτική δράση, για έναν κόσμο μακριά από διακρίσεις που αφορούν το φύλο.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας, βασίζεται στο θέμα του Διεθνούς Έτους της Μαίας 2020:

«Εορτάστε-Διαδώστε-Κινητοποιηθείτε-Ενωθείτε»

ΕΟΡΤΑΣΤΕ: τα επιτεύγματα των μαιών και τη συμβολή τους στη βελτίωση των σεξουαλικών, αναπαραγωγικών, μητρικών και νεογνικών αποτελεσμάτων υγείας
ΔΙΑΔΩΣΤΕ: ότι οι μαίες έχουν ζωτικής σημασίας ρόλο στη μείωση της μητρικής και της νεογνικής νοσηρότητας και θνησιμότητας
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ: ώστε να παρακινήσετε τους υπευθύνους της πολιτικής της Υγείας να προχωρήσουν σε αλλαγές, φροντίζοντας για επαρκή αριθμό μαιών στο υγειονομικό σύστημα και αναγνωρίζοντας τον πολύτιμο ρόλο των Μαιών-ευτών στην παροχή φροντίδας υγείας.
ΕΝΩΘΕΙΤΕ: γιατί ενωμένοι είμαστε πάντα πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί

Την Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας 2020, καλούμε τις μαίες και τους μαιευτές να γίνουν οι ισχυρότεροι συνεργάτες των γυναικών, ως προστάτες και υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση!

Υπογράψτε το κείμενο θέσεων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μαιών και των Ηνωμένων Εθνών!

In partnership with @UNFPA, we’ve launched a series of calls to action to ensure the protection of midwives, women + newborns during the #COVID19 pandemic.

*Click here to access the statement: bit.ly/3fmB41u

*Click here to sign the statement: bit.ly/2KZNKNR

 

semma.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Άμβλωση: Συνταγματική ελευθερία ή κοινωνική καταδίκη;

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!