Επέκταση του Προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους”

Υπεγράφησαν δύο νέες συμβάσεις από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επέκταση του προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους”. 

Η υλοποίηση των νέων συμβάσεων θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ μέσα στο έτος προβλέπεται να ξεκινήσει η υλοποίηση και τρίτης νέας σύμβασης με το Δήμο Αθηναίων. Έτσι, τρεις νέοι φορείς έρχονται να προστεθούν στους δώδεκα που ήδη υλοποιούν το πρόγραμμα (Δήμου και ΚΚΠΠ).

Το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους” αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν στο δρόμο, σε ξενώνες αστέγων, γυναικών και ανηλίκων, καθώς και σε ακατάλληλα καταλύματα. Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ενοικίου στους ωφελούμενους για διάστημα έως και 18 μήνες, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες σε ποσοστό κατ’ελάχιστον 20% των ενήλικων ωφελουμένων. Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίηση τους, ώστε να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από 15 φορείς, Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και δημόσιους φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας, σε συνεργασία με πιστοποιημένους ,η κερδοσκοπικούς φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 4,9 εκατ. και συνολικά θα στηρίξει 416 νοικοκυριά και 632 ωφελούμενους στις περιοχές που συμμετέχουν. 

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών WOMENTORS

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!