Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης: Υποβολή αιτήσεων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου Α/Α1 «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης» της Πράξης “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θεσσαλονίκης», η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, λειτουργεί τη Δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο -Παροχή Συσσιτίου Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι Δομές συμβάλουν στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε είδους διάκρισης,  με την κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν και μέσω της προαγωγής της πρόσβασης μειονεκτούντων ομάδων σε  υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού Λειτουργίας των Δομών, τα άτομα ή νοικοκυριά της ομάδας στόχου, δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίου.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων, κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τη χρονική περίοδο από 1 Ιουλίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) στα τηλέφωνο  επικοινωνίας της δομής 2310-509075 και 2313318955, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από ώρα 8:00 έως 14:00.

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, απευθύνεται ισχυρή σύσταση για την χρήση μάσκας και γαντιών κατά την  προσέλευση των ενδιαφερομένων.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής:

 1. Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
 5. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1)  και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2020.
 6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) και  των προστατευόμενων μελών.
 7. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, πιστοποίηση αναπηρίας κλπ)

Κοινωνικό Συσσίτιο

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου θα εξασφαλίζει  -1- γεύμα την ημέρα, -7- ημέρες την εβδομάδα, σε τουλάχιστον  -700- ωφελούμενους.

Η παροχή συσσιτίου έχει σημεία διανομής στις -5- Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και συγκεκριμένα:

 • Στην  οδό Ειρήνης 4 στην Περιοχή του Βαρδάρη
 • Στο 7ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Ακροπόλεως 14, στην Άνω Πόλη
 • Στην οδό Αμύντα 11, στο Κέντρο
 • Στο 4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Γρ. Λαμπράκη 42, στην Άνω Τούμπα
 • Στο 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Αλεξανδρείας 27
 • Στο 14ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Ηρώων 4, στην Τριανδρία

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελουμένων στη δομή Παροχής Συσσιτίου, για τη χρονική περίοδο από 1 Ιουλίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση, προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις ένταξης, από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή  19 Ιουνίου 2020 και συγκεκριμένα:

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης, στα σημεία διανομής συσσιτίου στις -5- Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας., κατά τις ώρες διανομής του συσσιτίου από 09.00 έως 12.00.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής:

 1. Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
 5. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2020.
 6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9)   και των προστατευόμενων μελών.
 7. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, πιστοποίηση αναπηρίας, κλπ).

 

Επισημαίνεται  ότι, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, οι ωφελούμενου του ΤΕΒΑ, δεν δικαιούνται τα αγαθά που διαθέτει  η Δομή «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου του Δήμου Θεσσαλονίκης» στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησής της από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

 

Διαβάστε Επίσης  Η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!