Μελέτη των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του covid-19 στην κοινότητα | Ψυχιατρικός Τομέας του ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”

Ο  Ψυχιατρικός Τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον ανεπτυγμένους σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ελλάδα, τέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19 καθώς το νοσοκομείο, στο σύνολό του, ανέλαβε την διαλογή, διαχείριση και νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.

Στα πλαίσια αυτά, τόσο το Τμήμα Διασυνδετικής – Συμβουλευτικής Ψυχιατρικής όσο και το Τμήμα Ψυχοθεραπειών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Τομέα, ανέλαβαν, σε επίπεδο ψυχικής υγείας, την διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων περιστατικών καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη του συνόλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού) που κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτές τις ιδιόμορφες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

Αποσκοπώντας στην ανάπτυξη στοχευμένων και αποτελεσματικότερων υποστηρικτικών παρεμβάσεων στο υγειονομικό προσωπικό, από νωρίς, η Ψυχιατρική Κλινική και ειδικότερα το Τμήμα Έρευνας που λειτουργεί από ετών εντός του οργανωτικού πλαισίου της,  σχεδίασε ένα ερευνητικό πρωτόκολλο το οποίο, αφού εγκρίθηκε από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ωστόσο, καθώς διαπιστώνεται ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις σε ευρύτερα σύνολα, είτε πρόκειται για την ψυχική επιβάρυνση του γενικού πληθυσμού (δείτε εδώ), είτε για την κατακόρυφη αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας (δείτε εδώ), το Τμήμα Έρευνας της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» αποφάσισε να διευρύνει τον υπό εξέλιξη ερευνητικό σχεδιασμό του και να συμπεριλάβει σε αυτόν ευρύτερους πληθυσμούς, πέραν των υγειονομικών.

Στην προοπτική αυτή, σας καλούμε να συμμετάσχετε συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο, έως τις 30 Ιουνίου 2020, καθώς και να το προωθήσετε όπου εσείς κρίνετε σκόπιμο. Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία είναι ανώνυμη και έχει ληφθεί κάθε μέριμνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απόρρητου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.

 

Μελέτη των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του covid-19 στην κοινότητα

 

Ψυχιατρικός Τομέας
ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”

 

 

Διαβάστε Επίσης  Δια..Βιώνοντας: Ημι-αυτόνομη διαβίωση ατόμων με αυτισμό

Be the first to comment on "Μελέτη των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του covid-19 στην κοινότητα | Ψυχιατρικός Τομέας του ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!