Ξεκινά νέος κύκλος εκπαίδευσης υποψήφιων γονέων | Εκπαιδευτικά Εγχειρίδια για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτών υποψήφιων γονέων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις αναδοχές και υιοθεσίες. Πάνω από 130 επαγγελματίες στο χώρο της παιδικής προστασίας που εργάζονται σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Περιφερειών ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους μέσα από ψηφιακά σεμινάρια.  Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα κύκλο σεμιναρίων των υποψήφιων θετών και αναδόχων γονέων. 

Τους προηγούμενες μήνες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ολοκλήρωσαν την καταγραφή όλων των παιδιών στην Ελλάδα που διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας και επικεντρώνεται πλέον στη διαδικασία συνταιριάσματος παιδιών με οικογένειες μέσω της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος Αναδοχής-Υιοθεσίας Anynet.gr

To Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής – Υιοθεσίας παρέχει εκπαιδευτικά εγχειρίδια που απευθύνονται σε όλους όσους θα επιθυμούσαν να υιοθετήσουν ένα παιδί αλλά και σε υποψήφιους ανάδοχους γονείς για την κατανόηση βασικών θεμάτων που αφορούν στην αναδοχή.

Τα εγχειρίδια εκπονήθηκαν από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επιτρέπεται η χρήση τους μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους.

 

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΕΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 

Δείτε επίσης: Περί αναδοχής και υιοθεσίας

 

 

Διαβάστε Επίσης  Η εφαρμογή του Ν. 4538/2018 για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας και τα αποτελέσματά του. Η ανάγκη άμεσων θεσμικών και εφαρμοστικών τροποποιήσεων

 

Be the first to comment on "Ξεκινά νέος κύκλος εκπαίδευσης υποψήφιων γονέων | Εκπαιδευτικά Εγχειρίδια για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!