Πιλοτικό Σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ του Δήμου Χαλανδρίου με εξασφάλιση στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου | Πρόσκληση προς ιδιοκτήτες ακινήτων για εκμίσθωση κατοικιών

Ο Δήμος Χαλανδρίου προχωρά στην υλοποίηση Πιλοτικού Σχεδίου για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ του Δήμου Χαλανδρίου (MIS 5046237) με δράσεις εξασφάλισης στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου. Το εν λόγω πιλοτικό σχέδιο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π Αττική 2014-2020, και του άξονα προτεραιότητας 09:«Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Ε.Κ.Τ.

Η δράση επιδότησης ενοικίου έχει ως στόχο τη στεγαστική αποκατάσταση των επιλεγμένων ωφελούμενων οικογενειών ΡΟΜΑ και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί 100% και καλύπτει σε βάθος τριετίας το κόστος ενοικίου και τις λειτουργικές δαπάνες (ΔΕΗ, νερό, θέρμανση, κοινόχρηστα) των προς εκμίσθωση κατοικιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν ακίνητα προς ενοικίαση να υποβάλουν προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές, τους όρους μίσθωσης και τις λεπτομέρειες για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, που αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Η πρόσκληση απευθύνεται στους ιδιοκτήτες κατοικιών στο Χαλάνδρι, αλλά και στους όμορους δήμους (Χολαργού, Φιλοθέης-Ψυχικού, Πεντέλης, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων).

 

Διαβάστε Επίσης  Η εξάλειψη της αστεγίας έως το 2030 πρέπει να γίνει στόχος της ΕΕ

Be the first to comment on "Πιλοτικό Σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ του Δήμου Χαλανδρίου με εξασφάλιση στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου | Πρόσκληση προς ιδιοκτήτες ακινήτων για εκμίσθωση κατοικιών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!