Πρόγραμμα «Εστία και Εργασία ΙΙ» για άστεγους από τον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος «Εστία και Εργασία ΙΙ», το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη αστέγων, παρέχοντάς τους μια σειρά κοινωνικών υπηρεσιών.

Μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, τουλάχιστον 32 ωφελούμενοι, που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι, διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα ή φιλοξενούνται σε ξενώνες αστέγων θα υποστηριχθούν για να βρουν αυτόνομη στέγη, αλλά και για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας (εργασιακή ένταξη σε τουλάχιστον 20% των συμμετεχόντων στο έργο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, παροχές κοινωνικής φροντίδας και υπηρεσίες συμβουλευτικής για την εργασιακή επανένταξη.

Το Σχέδιο «Εστία & Εργασία ΙΙ» έχει διάρκεια 18 μηνών και υλοποιείται σύμφωνα με του όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», με κωδικό Σχεδίου ΣΕ-15, στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.). Δικαιούχος είναι ο Δήμος του Πειραιά και Φορέας Διαχείρισης η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

 

Διαβάστε Επίσης  Υλοποίηση προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2020-21

 

Be the first to comment on "Πρόγραμμα «Εστία και Εργασία ΙΙ» για άστεγους από τον Δήμο Πειραιά"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!