Τετραετής Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία 2020 | Γίνετε Αναγνωρισμένοι Θεραπευτές από την ΕΣΥΘΕΠΑΣ και την EFTA

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική Θεραπεία

-Γίνετε αναγνωρισμένοι Θεραπευτές-

Απόφοιτοι του προγράμματος αναγνωρίζονται ως οικογενειακοί θεραπευτές από την EFTA

Κάντε αίτηση

 

Το Τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία (Δείτε εδώ) είναι ένα πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Θεραπείας οικογένειας (European Family Therapy Association, EFTA). Μάλιστα είναι και ιδρυτικό μέλος του κλάδου εκπαίδευσης της EFTA. Διασφαλίζει στους αποφοίτους την ικανότητα να θεραπεύουν μέσω ψυχοθεραπείας προβλήματα και διαταραχές σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Οι απόφοιτοι του προγράμματος αναγνωρίζονται ως οικογενειακοί θεραπευτές από την EFTA.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ανθρωπιστικών επιστημών και επιστημών υγείας, όπως ψυχίατροι, ψυχολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι.

Η εκπαίδευση έχει σαν κύρια θεωρητική βάση τη συστημική επιστήμη και αναφέρεται κυρίως στη  θεραπεία της οικογένειας. Το πρόγραμμα έχει σαν χαρατηριστικό ότι επί πλέον της συνήθους εκπαίδευσης στη θεραπεία οικογένειας περιλαμβάνει ψυχοθεραπείες ατόμου, σχέσεων, ζευγαριού, προβλημάτων στο σχολείο, οικογενειακών επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα, με βάση τα πιο πάνω, εξασφαλίζει σταδιακά την ικανότητα σε λιγότερες από 10 συνεδρίες (συνήθως 6-7) να καλύπτονται σε σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως 4 μηνών) οι στόχοι της θεραπείας.

Περιεχόμενο του προγράμματος

Στο πρώτο έτος και στο πρώτο εξάμηνο διδάσκεται η συστημική επιστήμη όπου αναλύονται και συζητούνται τα βασικά της χαρακτηριστικά. Στο δεύτερο εξάμηνο προσφέρονται βασικές γνώσεις ψυχολογίας και ψυχιατρικής απαραίτητες και προσαρμοσμένες για το συστημικό θεραπευτή. Παράλληλα στο πρώτο έτος γίνεται εκπαιδευτική και θεραπευτική ανάλυση των γεννεογραμμάτων των σπουδαστών.

Στο δεύτερο έτος διδάσκονται οι βασικές σχολές θεραπείας οικογένειας, ατομικής συστημικής θεραπείας, συστημικής θεραπείας σχέσεων (που σήμερα έχουν ιδιαίτερη ανάπτυξη) και παρέμβασης σε ευρύτερες δομές όπως στο σχολείο. Παράλληλα στο δεύτερο έτος γίνονται προσομοιώσεις θεραπείας, ομαδικές θεραπείες και παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων συνεδριών.

Στο τρίτο έτος αρχίζει το κυρίως  πρακτικό μέρος της θεραπείας και εξετάζονται οι κυριότερες αιτίες, τρόποι θεραπείας και τεχνικές για τις βασικές ψυχιατρικές  διαταραχές  όπως νευρώσεων, κρίσεις πανικού, κατάθλιψης, νευρικής ανορεξίας, σχιζοφρένειας, καθώς επίσεις για τις βασικές ψυχοσωματικές διαταραχές όπου στα αίτια τους  περιλαμβάνονται ψυχολογικές αιτίες και σχέσεων (όχι διαταραχές). Επίσης γίνεται ζωντανή παρακολούθηση και συμμετοχή των εκπαιδευομένων στη θεραπεία, εποπτεία περιστατικών που αναλαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοι.

Στο τέταρτο έτος εξετάζονται τα αίτια και συζητούνται οι κατάλληλες τεχνικές για προβλήματα σχέσεων, θεραπεία ζεύγους, ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση, σεξουαλική και σωματική, βία στο σχολείο (bulling), προβλήματα αντιμετώπισης οικογενειακών επιχειρήσεων. Παράλληλα προσφέρονται περιστατικά στους εκπαιδευόμενους για θεραπεία και εποπτεία. Στο τέταρτο έτος, σαν τη τελική δοκιμασία, οι απόφοιτοι αναλαμβάνουν και πρέπει να θεραπεύσουν σε δέκα το πολύ συνεδρίες το θέμα για το οποίο προσέρχεται ο θεραπευόμενος.

Μία επιπλέον ιδιαιτερότητα αυτού του προγράμματος είναι ότι σε όλα τα έτη διδάσκονται και στοιχεία της Θεραπείας Ανθρωπίνων Συστημάτων (ΘΑΣ) όπου ενοποιούνται σε  ένα αρμονικό σύνολο στοιχεία των συστημικών προσεγγίσεων ατόμου, σχέσεων, ζεύγους, οικογένειας και ευρύτερων συστημάτων. Επίσης περιλαμβάνονται και στοιχεία όπως το ασυνείδητο και η παλαιο-λογική του (ψυχανάλυση) καθώς και οι γνωσίες και τα σχήματα (γνωσιακή θεραπεία). Τα πιο πάνω συμβάλλουν τα μέγιστα στη μεγάλη απόδοση στη ψυχοθεραπεία από τους αποφοίτους.

Το προϊόν της εκπαίδευσης

Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι σε θέση σε λιγότερο από δέκα συνεδρίες συνήθως 6-7 να καλύπτουν τα συνήθη αιτήματα των θεραπευομένων συμπεριλαμβανομένων και νευρώσεων.  Σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Το δίπλωμά τους αναγνωρίζεται άμεσα μέσω ΕΣΥΘΕΠΑΣ και ΕΘΟΣ χωρίς καμία επιπλέον ενέργεια από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Θεραπείας Οικογένειας (EFTA).

Έναρξη: Οκτώβριος 2020
Κόστος: 180 ευρώ το μήνα (δια ζωσης) ,

Παρακολούθηση μέσω skype 140 ευρώ το μήνα

Περιοχή:  Αγία Παρασκευή (κοντά στο μετρό – στάση Χαλάνδρι)
Παρέχεται έκπτωση 20% για εξόφληση σε μία ή δυο δόσεις στο έτος (οχτάμηνο)

 

ΤΕΤΡΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 

(800 ΩΡΩΝ)

Πληροφορίες 

Για Τμήμα Αθήνας  γενικά και για εγγραφές:

e-mail: pesta_3@hotmail.com  και pestaathens@gmail.com

τηλ. 6944624117 και 6932297816

Για τμήμα Κρήτης γενικά και για εγγραφές:

email: pesta_3@hotmail.com

τηλ. 2810 360088 και 6944624117

Για το φορέα γενικά

www.sosyti.gr

 

 

Διαβάστε Επίσης  Τι είναι η πρόληψη των εξαρτήσεων;

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!