Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία: Κείμενα, Ερμηνείες, Πρακτικές» 2020-2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
για την επιλογή των υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών
στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
«Φιλοσοφία: Κείμενα, Ερμηνείες, Πρακτικές»
των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (επισπεύδον),
Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
(ακαδημαϊκό έτος 2020-2021)

 

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Φιλοσοφία: Κείμενα, Ερμηνείες, Πρακτικές» προκηρύσσει τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του δεύτερου κύκλου σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, και συγκεκριμένα:

  • Δεκαπέντε (15) θέσεις στην Ειδίκευση «Ιστορία της Φιλοσοφίας»
  • Δεκαπέντε (15) θέσεις στην Ειδίκευση «Πολιτική, Ηθική, Δίκαιο».

Υποψηφιότητα δικαιούνται να υποβάλουν πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων και Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Αίτηση δικαιούνται να καταθέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές και τελειόφοιτες φοιτήτριες, που οφείλουν να καταθέσουν το πτυχίο τους ή τη βεβαίωση περάτωσης σπουδών τους έως τις 10 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά τους.

Στην αίτηση εισαγωγής οι υποψήφιοι θα προσδιορίζουν την Ειδίκευση στην οποία επιθυμούν να ενταχθούν («Ιστορία της φιλοσοφίας» ή «Πολιτική, ηθική, δίκαιο») και την ξένη γλώσσα (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά) στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν.

Για τη φοίτηση δεν απαιτείται η καταβολή διδάκτρων ή τελών φοίτησης.

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. (Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, παλαιό κτήριο Φιλοσοφικής Σχολής, γραφείο αρ. 215) ή υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή (ως αρχεία pdf) στην ηλεκτρονική διεύθυνση gramphilos@edlit.auth.gr αποκλειστικά στο διάστημα 14 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι γραπτές εξετάσεις και η προφορική συνέντευξη θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2020, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί, τουλάχιστον είκοσι μέρες νωρίτερα, στους ιστοτόπους των τριών συνεργαζόμενων Τμημάτων.

Το έντυπο της αίτησης, η ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων, ο Κανονισμός Λειτουργίας και όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στον ιστότοπο του Δ.Π.Μ.Σ. Φιλοσοφίας: http://www.edlit.auth.gr/MA-philΓια περισσότερες πληροφορίες: 2310 997319.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Δ.Π.Μ.Σ.«ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ»

 

Διαβάστε Επίσης  Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου | Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!