Τετραετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων

“Η Εικαστική Ψυχοθεραπεία δεν έχει περιορισμούς. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Δεν απαιτεί ταλέντο στην ζωγραφική. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ανθρώπους που βρίσκουν τα λόγια δύσκολα ή ανεπαρκή για να εκφράσουν αυτά που επιθυμούν, όπως και σε ανθρώπους οι οποίοι στηρίζονται τόσο πολύ στον λόγο ώστε χάνουν επαφή με το συναίσθημα”, Ν. Αναγνωστοπούλου.

 

Τι είναι;

Η Μετεκπαίδευση στην «Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων», είναι ένα τετραετές πρόγραμμα Μεταπτυχιακού επιπέδου με εξειδίκευση στον τομέα παιδιών και εφήβων, το οποίο οδηγεί σε Πιστοποιητικό Ειδίκευσης στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας (E.A.P.), στην οποία το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας είναι πλήρες μέλος και Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης (EAPTI).

 

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

Απευθύνεται σε άτομα που έχουν πτυχίο στις Κοινωνικές Επιστήμες (Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.), στην Ψυχολογία, Ψυχιατρική, Κοινωνική Εργασία, Παιδαγωγική και Νηπιαγωγών κ.α. ή στην Τέχνη (Καλών Τεχνών ή άλλες ισότιμες σχολές).

 

Τι περιλαμβάνει;

Ολοκληρώνοντας το Εισαγωγικό Έτος («Εισαγωγικό Σεμινάριο» Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, Ελεύθερο Εργαστήρι Τέχνης και Βιωματικοί Μαραθώνιοι), ο σπουδαστής έχει την δυνατότητα, εφόσον πληροί τα κριτήρια εισαγωγής, να ενταχθεί στην Κυρίως Εκπαίδευση της κατεύθυνσης «Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων», με προϋπόθεση την έναρξη της προσωπικής (ατομικής ή ομαδικής) του εικαστικής ψυχοθεραπείας και την πρακτική του άσκηση.

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια του προγράμματος διεξάγονται στα ελληνικά και η βιβλιογραφία είναι κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Τα σεμινάρια και τα βιωματικά εργαστήρια διεξάγονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα μαθήματα Ιστορίας Τέχνης και οι εποπτικές συναντήσεις διεξάγονται απογεύματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το ακαδημαϊκό έτος διαρκεί 9 μήνες (σύνολο 32 εβδομάδων), από την 1η Οκτωβρίου έως τέλος Ιουνίου.

Στο Κέντρο υπάρχει Σύμβουλος Σπουδών για να κατευθύνει τους σπουδαστές τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους εφόσον το χρειαστούν.

Τα προσωπικά δεδομένα των σπουδαστών προστατεύονται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), ο οποίος αφορά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέθηκε δια νόμου σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018.

 

Περιεχόμενα Σπουδών

Α. Μαθήματα Κορμού και Κατεύθυνσης

Β. Βασικές Αρχές Τέχνης και Εργαστήρι Τέχνης

Γ. Πρακτική Άσκηση

Δ. Εποπτεία

Ε. Προσωπική θεραπεία

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα στη διεύθυνση:  admin@artpsy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Ο Π.Ο.Υ. καλεί για μαζική αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας

 

Be the first to comment on "Τετραετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!