Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ – δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες 2020-2021 | ΧΕΝ Ελλάδος

Η ΧΕΝ Ελλάδος προγραμματίζει να υλοποιήσει για 8η συνεχή χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ) το «Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ – δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες» στο διεθνών προδιαγραφών Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» στην Ηλιούπολη.

Το δωρεάν πρόγραμμα στέγασης απευθύνεται σε φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άνω των 18 ετών, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο το δικαίωμα πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο σχεδιασμός του προγράμματος περιλαμβάνει όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η επιλογή των επωφελούμενων γίνεται με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται (κατόπιν συνεννόησης) ή αποστέλλονται στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση, από τις 24 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2020: 

 

ΧΕΝ Ελλάδος – Πολυκέντρο «Αθηνά»
Μ. Αντύπα 81 – 163 45, Ηλιούπολη,
με την ένδειξη «Για την Επιτροπή Ξενώνα»

Διάθεση εντύπων αίτησης:
Μ. Αντύπα 81—163 45, Ηλιούπολη
Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00)

και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος www.xen.gr

 

ΑΙΤΗΣΗ ΞΕΝΩΝΑ_ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00) στα τηλέφωνα 210.9932820 & 210.9930708 (Ελένη Σταμέλου & Δέσποινα Παναγοπούλου), Email: stegastiko@xen.gr

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ_ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ»,στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Μέχρι σήμερα πάνω από  70 νέες γυναίκες έχουν φιλοξενηθεί σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον. Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα ομαδικών δραστηριοτήτων και πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες της ΧΕΝ Ελλάδος, όπως το Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης από όπου έχουν τη δυνατότητα, όσες εξυπηρετούμενες το επιθυμούν, να αντλήσουν υποστήριξη στην προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Η παροχή αξιοπρεπούς και ασφαλούς στέγασης δεν αποτελεί για τη ΧΕΝ Ελλάδος μια καινούρια υπηρεσία. Από το 1960 στην Ηλιούπολη, αλλά και στην Αμερικής 11 οι Ξενώνες της ΧΕΝ έχουν δώσει ασφαλή στέγη σε εκατοντάδες γυναίκες.

Ειδικότερα, το κτίριο «Αθηνά» φιλοξένησε προγράμματα αποκατάστασης προσφύγων υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, προγράμματα ενδυνάμωσης και ασφαλούς στέγασης Ελληνίδων, αλλά και αλλοδαπών γυναικών που ανήκαν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

 

Διαβάστε Επίσης  Ένα καθόλου αυτονόητο: το σπίτι

Be the first to comment on "Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ – δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες 2020-2021 | ΧΕΝ Ελλάδος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!