Στήριξε τη νομική υπηρεσία του Κέντρου Διοτίμα

Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες για να αποδράσουν από την έμφυλη βία  

Το Κέντρο Διοτίμα, εξειδικευμένος φορέας σε έμφυλα ζητήματα, υποστηρίζει επιζώσες ενδοοικογενειακής – έμφυλης βίας με χαμηλά εισοδήματα. Οι άνεργες γυναίκες, οι επισφαλώς εργαζόμενες, οι μονογονείς, οι μετανάστριες κ.ά. είναι πιο ευάλωτες στη βία, όπως έχουμε διαπιστώσει κατά την πολυετή εμπειρία μας.

Στερούμενες οικονομικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής υποστήριξης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από το κακοποιητικό περιβάλλον, με πολλαπλές συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία, των ίδιων και των παιδιών τους.

Για την ενδυνάμωση των γυναικών, ο φορέας παρέχει ολοκληρωμένες, δωρεάν νομικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα: 

  • νομική συμβουλευτική
  • δικαστική εκπροσώπηση,
  • κάλυψη όλων των δικαστικών εξόδων 
     

Το Κέντρο Διοτίμα σας καλεί να στηρίξετε τη δράση της νομικής του υπηρεσίας

Συγκεκριμένα, με κάθε 1500 ευρώ θα μπορούσαν να καλυφθούν τα βασικά δικαστικά έξοδα και η βραχεία διαμονή (μέχρι 3 μέρες) σε ξενοδοχείο, πέντε γυναικών – επιζωσών έμφυλης βίας.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε έκτακτα περιστατικά που χρήζουν άμεσης απομάκρυνσης από την εστία τους και η διαμονή σε ασφαλή κατάλυμα είναι απολύτως αναγκαία μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες παραπομπής σε ξενώνα.
 

DONATE

 

Διαβάστε Επίσης  Διαδικτυακές Εκδηλώσεις της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Be the first to comment on "Στήριξε τη νομική υπηρεσία του Κέντρου Διοτίμα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!