Δήμος Αίγινας: Πρόσκληση στους γονείς για την ίδρυση ειδικού σχολείου

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, έθεσε ως στόχο να διευρύνει το πεδίο της σχολικής ζωής και πράξης με την δημιουργία ενός αυτοτελούς ειδικού σχολείου στην Αίγινα, με σκοπό να εντάξει τους ειδικούς μαθητές, να πλαισιώσει τους γονείς, να αξιοποιήσει τους δασκάλους και τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο ειδικό σχολείο θα φοιτούν μεικτά ή κατά κατηγορία πρόσωπα με αισθητηριακά, κινητικά ή νοητικά προβλήματα, αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές ιδιαιτερότητες.

Το Ειδικό Σχολείο προβλέπεται να συστεγαστεί με Γενικό Σχολείο έχοντας ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών.

Το ειδικό σχολείο θα στελεχωθεί από ειδικούς δασκάλους, ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α.

 

Ο στόχος είναι:

  • να θέτει σαφείς εκπαιδευτικούς σκοπούς
  • να καταρτίζει δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου θα ακολουθείται με σκοπό οι μαθητές:
  • να βιώσουν θετικά επιτεύγματα, ανεξαρτήτως του επιπέδου των ικανοτήτων τους
  • να αποκτήσουν σημαντικές μαθησιακές εμπειρίες
  • να κατακτήσουν μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία
  • να αποκτήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις σε ένα ευχάριστο και ασφαλές από φυσικής και ηθικής άποψης, σχολικό περιβάλλον.

Για την ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να μιλήσουν για τα ειδικά προβλήματα των παιδιών τους και οι υπεύθυνοι του Δήμου θα διεκπεραιώσουν τις συναντήσεις με το ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) πρώην ΚΕΔΥ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και σχετική ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Δημάρχου και στις κυρίες Μαρία Πυτιροπούλου και Ρούλα Σαράντου στο τηλέφωνο 22973 20013.

 

Πηγή: aeginaportal.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Δίκαιη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση: νέα κοινωνική ατζέντα για την Ευρώπη

Be the first to comment on "Δήμος Αίγινας: Πρόσκληση στους γονείς για την ίδρυση ειδικού σχολείου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!