Για πρώτη φορά επιστημονικά στοιχεία για την ευημερία των παιδιών στα χρόνια της λιτότητας και μετά

Δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά πλήρη επιστημονικά στοιχεία που αφορούν την ευημερία των παιδιών στην Αττική, την περίοδο της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας και μετά.  Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύτηκαν στο Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό “Child Indicators Research“, εκδόσεων Springer, από το ελληνικό, ερευνητικό πρόγραμμα C.W.-SMILE.

Βάσει αυτών των στοιχείων το 11,3% των παιδιών βρίσκεται κάτω από το κατώφλι ρίσκου έλλειψης της οικονομικής τους ευημερίας για τη περίοδο 2010-2018, ποσοστό που διαμορφώνεται στο 7,9% για την περίοδο 2018-2019. Ιδιαίτερα επιβαρυμένες αναφορικά με την παιδική, οικονομική ευημερία, εμφανίζονται οι περιοχές της Αίγινας, της Αθήνας, της Ηλιούπολης, της Δραπετσώνας, της Καλλιθέας, του Ίλιον, κ.α.. Επιπρόσθετα το 10% των παιδιών βρίσκεται κάτω από το κατώφλι ρίσκου έλλειψης της μη οικονομικής τους ευημερίας για τη περίοδο 2010-2018, ποσοστό που διαμορφώνεται στο 9,8% για την περίοδο 2018-2019. Το υψηλότερο ποσοστό των παιδιών κάτω από το κατώφλι ρίσκου έλλειψης της γενικής τους ευημερίας, την περίοδο 2018-2019, εμφανίζεται στα παιδιά της σχολικής κατηγορίας του Γυμνασίου, μετά ακολουθούν τα παιδιά της σχολικής κατηγορίας του Λυκείου κι έπειτα του Δημοτικού. Επιπλέον τα κορίτσια εμφανίζονται διαρκώς περισσότερο επιβαρυμένα από ότι τα αγόρια, αναφορικά με την γενική αλλά και την οικονομική τους ευημερία. 

Πηγή: Leriou, E., Kazani, A., Kollias, A., Paraskevopoulou, C. (2020). “Understanding and Measuring Child Well-Being in the Region of Attica, Greece: Round One”, Child Indicators Research, https://doi.org/10.1007/s12187-020-09770-4 .

  

Για να αποκτήσετε πρόσβαση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο* :

https://www.researchgate.net/publication/

 

 

* Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο e-mail:

info@childrenwelfaresm.com

 

Διαβάστε Επίσης  Η Επιτροπή εγκαινιάζει νέο 10ετές σχέδιο για τη στήριξη των Ρομά στην ΕΕ

Be the first to comment on "Για πρώτη φορά επιστημονικά στοιχεία για την ευημερία των παιδιών στα χρόνια της λιτότητας και μετά"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!