Διαδικτυακή Εκπαίδευση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας «Οι ειδικές θεραπείες από απόσταση: Η διασφάλιση του θεραπευτικού προγράμματος εν μέσω πανδημίας»

Τους τελευταίους μήνες, οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έχουν διαταράξει, μεταξύ άλλων, και την υλοποίηση των ειδικών θεραπειών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Ταυτόχρονα, έχει αναδειχθεί η ανάγκη χρήσης εναλλακτικών και ψηφιακών μέσων για τη συνέχιση της θεραπείας από απόσταση.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου εφαρμόζει και εξελίσσει από 10ετίας και πλέον τη μέθοδο της Τηλεαποκατάστασης για άτομα που ζουν μακριά από τον τόπο παροχής των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη.

Στο ίδιο διάστημα έχει εκπαιδεύσει στην τηλεαποκατάσταση επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης από άλλους φορείς.

Θέλοντας να συμβάλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των θεραπευτών και στη διασφάλιση της συνέχειας της θεραπείας των εξυπηρετούμενων, διοργανώνει  το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Οι ειδικές θεραπείες από απόσταση: Η διασφάλιση του θεραπευτικού προγράμματος εν μέσω πανδημίας». 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη της συνέχειας του θεραπευτικού προγράμματος παιδιών /εφήβων με αναπτυξιακές /συναισθηματικές διαταραχές και των οικογενειών τους , μέσω της εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες ειδικών θεραπειών.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

 

Δομή εκπαιδευτικού:

  • 10 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης
  • 8 ώρες εργαστήρια σε περιβάλλον τηλεδιάσκεψης (μέσω της εφαρμογής google meet)

Ημερομηνίες:

  • Το εκπαιδευτικό υλικό της ασύγχρονης εκπαίδευσης θα είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμα από 25/10/2020.
  • Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε περιβάλλον τηλεδιάσκεψης 7 & 8 Νοεμβρίου 2020, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα του εκπαιδευτικού.

Αριθμός συμμετεχόντων:

  • Περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Εγγραφές:

  • Έως 28/10/2020 στο www.kpechios.gr. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν οδηγίες για την είσοδο στην τηλεδιάσκεψη.

 

Κόστος Συμμετοχής: 150,00
Ειδικές τιμές για ανέργους, φοιτητές και ομαδικές εγγραφές: 110,00

 

Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: στο www.kpechios.gr.

Για διευκρινίσεις: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, κυρία Χούλη Παρασκευή, Τηλέφωνο: 210-5731581, 6984601372, Δευτέρα –

Παρασκευή: 10:00-15:00, Ηλ. Ταχυδρομείο: seminars@kpechios.gr

 

 

Διαβάστε Επίσης  2η Εκδήλωση Παρουσίασης του έργου New Start | Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για νέους με δυσκολίες

Be the first to comment on "Διαδικτυακή Εκπαίδευση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας «Οι ειδικές θεραπείες από απόσταση: Η διασφάλιση του θεραπευτικού προγράμματος εν μέσω πανδημίας»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!