Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την 8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης θα διοργανώσει την 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας 2020. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος SLYMS ERASMUS+ YOUTH (Sociocultural Learning for Youth in Mobile Societies- Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα).

Οι Γιορτές Πολυγλωσσίας 2020 διευρύνοντας τους ορίζοντες ανθεκτικότητας των πόλεων μέσα από δράσεις πολιτισμικής καινοτομίας και επικοινωνίας ενημερώνουν ότι η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται για όλο το έτος 2020 με ψηφιακά συναπαντήματα. Οι Γιορτές Πολυγλωσσίας πλαισιώνουν την εκπαίδευση, την τέχνη, την επιστήμη μέσω της ζωντανής ροής των καναλιών της, των τηλεσυναντήσεων και των ραδιοφωνικών εκπομπών.

Ο πρώτος κύκλος, o οποίος ήδη πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, περιελάμβανε ψηφιακές επιμορφώσεις, ψηφιακή ημερίδα πολιτισμού, ψηφιακά συναπαντήματα, αφήγηση πολυγλωσσικών παραμυθιών, πολυγλωσσικά παιχνίδια, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια χορών, Σοκολάτα Πολυγλωσσίας, συζητήσεις αναφορικά με την πολυγλωσσική εκπαίδευση και διαπολιτισμικά εργαστήρια.

Ο δεύτερος ψηφιακός κύκλος της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020. Οι φορείς που έχουν ήδη, κάνει αίτηση αλλά και αυτοί που θα κάνουν για τον χειμερινό κύκλο μπορούν να οργανώσουν δράσεις όπως: βιωματικά εργαστήρια, ψηφιακές συζητήσεις, Καφέ Πολυγλωσσίας ή αλλιώς ψηφιακά χαμπέρια της πόλης, ψηφιακές τράπεζες στοχασμού, και  γενικότερα παρουσιάσεις δράσεων που αφορούν στην πολυγλωσσία.

Οι δράσεις του θερινού και χειμερινού κύκλου της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας υποστηρίζονται τεχνικά από το επιστημονικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH (Sociocultural Learning for Youth in Mobile Societies- Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα) και αναρτώνται στο διαδικτυακό Κανάλι των Γιορτών Πολυγλωσσίας (youtube)  https://www.youtube.com/channel/UCrIGiF4XTwbUIRWFyBcyUVg.

Στο παραπάνω πλαίσιο και σε συνέχεια του θερινού προγράμματος, οι διαδικτυακές δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Φορείς, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τους πολίτες που δήλωσαν ή που δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2020.

Οι φορείς μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για την άμεση έναρξη των εκδηλώσεων παρακαλούμε για την άμεση υποβολής της αίτησης σας.

Την φόρμα συμμετοχής μπορείτε να την αποστείλετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/multilang/  έως 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την αποδοχή της αίτηση σας πρέπει να υπογράψετε την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει στο link.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση της δράσης σας μπορείτε να επικοινωνήσετε  με την επιστημονική συνεργάτη Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου στο τηλ. 6942525050 και στην κα Τσίχλα Μαρκέλλα 6948 177565.

Για πληροφορίες σχετικά με την αποστολή της αίτησης στο τηλ 2313318665 κ. Σταθόπουλο Ιωάννη και στην κα Τσίχλα Μαρκέλλα 6948177565.

 

Διαβάστε Επίσης  30 χρόνια Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας | Ανοιχτή Συζήτηση

Be the first to comment on "Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την 8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!