Διεθνής Οργανισμός Α21 – Μια παγκόσμια δράση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων – 17 Οκτωβρίου 2020

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ο διεθνής οργανισμός Α21 που δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking), καλεί όλους να πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Δράση για την Ελευθερία.

 

 

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη θα συντονιστούν για να πάρουν μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για την ελευθερία των ανθρώπων που ζουν υπό το καθεστώς της σύγχρονης δουλείας. Φέτος, η 17η Οκτωβρίου θα είναι μία ημέρα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινότητας για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η Παγκόσμια Δράση για την Ελευθερία περιλαμβάνει δύο στάδια: στο πρώτο, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα ντοκιμαντέρ για το trafficking, διάρκειας 1 ώρας, μέσα από το οποίο θα πληροφορηθούν για το έγκλημα, τις μορφές του, τους τρόπους αναγνώρισής του, καθώς και τους τρόπους καταπολέμησης. Στο βίντεο το λόγο θα έχουν, μεταξύ άλλων, και οι ιδρυτές της Α21 Νικ και Κριστίν Κέιν, όπως και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής, Φίλιπ Χίλντγκαρντ, ενώ θα παρουσιαστεί συνοπτικά το έργο που κάνει η Α21 σε 12 διαφορετικές χώρες. Στη δεύτερη φάση, η κάθε ομάδα θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θέλει να ευαισθητοποιήσει πρακτικά την πόλη ή την κοινότητά της.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο μέσα από πλατφόρμα στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου (17 & 18 Οκτωβρίου).  Για να λάβει κανείς τον σχετικό σύνδεσμο, αρκεί να εγγραφεί ως Συμμετέχοντας, αν παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ μόνος του ή να εγγραφεί ως Διοργανωτής, αν θα παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ παρέα με άλλους. 

 

Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε συνθήκες δουλείας.
Κέρδη που φτάνουν τα $150 δισ.
Μόνο 1% των θυμάτων διασώζεται.

 

Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων που βάλλονται από την εκμετάλλευση. Μία ημέρα. Χιλιάδες συμμετέχοντες. Ένα παγκόσμιο γεγονός που ενώνει τους ανθρώπους γύρω από μία κοινή αξία: την ελευθερία κάθε ανθρώπου στη Γη.

 

Σχετικά με την Α21:
Η Α21 είναι ένας διεθνής μη-κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 17 πόλεις σε 12 χώρες του κόσμου. Το όνομα A21 – Καταργώντας τη Δουλεία στον 21ο αιώνα (Abolishing Slavery in the 21st Century) εκφράζει το όραμα του οργανισμού για έναν κόσμο χωρίς δουλεία. Η Α21 αναλαμβάνει την φροντίδα και την ενδυνάμωση των επιζώντων trafficking, προσφέροντας πρόσβαση σε στέγαση, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, επαναπατρισμό κ.α., σύμφωνα πάντα με τις εξατομικευμένες ανάγκες της καθεμιάς και του καθενός και με στόχο την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία. Παράλληλα, επιδιώκει την ποινική δίωξη των διακινητών και τη νομική εκπροσώπηση των διασωθέντων στις δικαστικές διαδικασίες. Επίσης, η Α21 συνεργάζεται στενά με τις αρχές για την υποστήριξη ερευνών που στοχεύουν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση θυμάτων, μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109. Τέλος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη του φαινομένου και στην ενημέρωση του κοινού και των ευάλωτων ομάδων μέσω εκδηλώσεων και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Δράση για την Ελευθερία, μπορείτε να βρείτε εδώ: A21.org/Greece και A21.org/Summit

 

Διαβάστε Επίσης  Βασικοί δείκτες για την καταπολέμηση του trafficking για εργασιακή εκμετάλλευση

Be the first to comment on "Διεθνής Οργανισμός Α21 – Μια παγκόσμια δράση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων – 17 Οκτωβρίου 2020"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!