Νέα έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ “Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Διευθυντών στην Ευρώπη 2018/19”

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, προχώρησε στη δημοσίευση της νέας έκδοσης της μελέτης “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2018/19” (Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Διευθυντών στην Ευρώπη, 2018/19)

Η μελέτη αυτή καταγράφει τους μισθούς των  εκπαιδευτικών και διευθυντών στα δημόσια σχολεία της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και γενικής δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στην Ευρώπη, με έτος αναφοράς το 2018/19.

Η συγκριτική αυτή μελέτη  διερευνά, για παράδειγμα, τις διαφορές στο εισόδημα του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού, στις προοπτικές για μισθολογική εξέλιξη  αλλά και  μισθολογικές αυξήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Αναλύει, επίσης, τις μισθολογικές αλλαγές τα τελευταία έτη, το μέσο όρο καθαρών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και άλλων πρόσθετων αμοιβών,  τόσο για τους  εκπαιδευτικούς όσο και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Εκτενέστερες πληροφορίες  για το σύνολο των αποδοχών εκπαιδευτικών και διευθυντών, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης  ή τα απαιτούμενα προσόντα σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα δίνονται, σε εθνικά δελτία που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη. Η συλλογή των στοιχείων έχει γίνει από κοινού από τα Δίκτυα ΕΥΡΥΔΙΚΗ και NESLI (ΟΟΣΑ).

H έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ στον σύνδεσμο:

eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice

 

Διαβάστε Επίσης  Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2020-2021

 

Be the first to comment on "Νέα έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ “Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Διευθυντών στην Ευρώπη 2018/19”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!