Έκδοση νέου τόμου με τίτλο «Posthuman and Political Care Ethics for Reconfiguring Higher Education Pedagogies» με συν-επιμελητή τον Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Μιχαλίνο Ζεμπύλα

Κυκλοφόρησε με τίτλο «Posthuman and Political Care Ethics for Reconfiguring Higher Education Pedagogies» το νέο σύγγραμμα του Μιχαλίνου Ζεμπύλα, Καθηγητή Θεωρίας της Παιδείας και Αναλυτικών Προγραμμάτων στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε συνεργασία με τις Dr. Vivienne Bozalek (University of the Western Cape) και Joan C. Tronto (City University of New York και University of Minnesota). Η νέα έκδοση, που κυκλοφόρησε από τον οίκο Routledge, αποτελεί μια σημαντική συμβολή στο επίκαιρο ζήτημα της αναδιαμόρφωσης της έννοιας και των πρακτικών της παιδαγωγικής (‘pedagogy’) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπό το πρίσμα της κοινωνικής δικαιοσύνης.  

Ο τόμος επικεντρώνεται σε θέματα επιστημολογικής, ηθικής και οντολογικής ανάλυσης και διερευνά τις ενδεχόμενες πολιτικές επιπτώσεις σύγχρονων προσεγγίσεων της «ηθικής της φροντίδας» (care ethics) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η έκδοση αυτή είναι εξαιρετικό βοήθημα για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές που τους απασχολούν θέματα μετανθρωπισμού (‘post-humanism’), ηθικής και οντολογίας, κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαίδευση, και εκπαιδευτικής θεωρίας και πολιτικής.

 

Διαβάστε Επίσης  Εγγραφές στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ.

Be the first to comment on "Έκδοση νέου τόμου με τίτλο «Posthuman and Political Care Ethics for Reconfiguring Higher Education Pedagogies» με συν-επιμελητή τον Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Μιχαλίνο Ζεμπύλα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!