Ιατρείο μνήμης για άτομα τρίτης ηλικίας που υποφέρουν από άνοια στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου

Μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών νοητικής ενδυνάμωσης σε άτομα τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα άνοιας, υπέγραψε ο Δήμος Αθηναίων με την ψυχογηριατρική εταιρία «ΝΕΣΤΩΡ» (ΕΓΓΕ). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά και με διάρκεια δύο ετών στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου, στην οδό Δράκου 26-28, όπου κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης από την Τρίτη 17 Απριλίου, και κατόπιν ραντεβού, θα παρέχονται δωρεάν, υπηρεσίες υποστήριξης των ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της άνοιας.

Για ραντεβού αλλά και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας «ΝΕΣΤΩΡ» στα τηλέφωνα: 2103811612, 2103840317 κάθε Πέμπτη τις ώρες μεταξύ 10.00 και 14.00.

Σημειώνεται ότι η κοινωνική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής Ευρωπαϊκής δράσης (Joint Action-DEM2) για την ανάπτυξη των Φιλικών προς την Άνοια Κοινοτήτων (WP7 Dementia Friendly Communities – DFC) και στοχεύει :

  • Στην πρόληψη της άνοιας
  • Στην προσφορά υπηρεσιών σε ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους
  • Στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και τη μείωση του στίγματος της νόσου
  • Στη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της πρόσβασης ασθενών με άνοια

Παράλληλα θα λειτουργούν Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, Καφέ «παλαιών αναμνήσεων», Café φροντιστών και  διαγενεακά προγράμματα.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες απευθύνονται στους κατοίκους και δημότες του Δήμου Αθηναίων με προτεραιότητα στα μέλη των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και τελούν υπό την ευθύνη της ψυχολόγου Ιωάννας Σμυρνή.

Διαβάστε Επίσης  Μελέτη αποκαλύπτει για πρώτη φορά διαφορές στη λειτουργία του εγκεφάλου και την αντίληψη συναισθημάτων σε άτομα με υποκειμενική νοητική διαταραχή

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!