2ο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect | Για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Tο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη από το Δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων Select Respect. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου μεταξύ κινηματογραφιστών και κοινού, για την ανάδειξη θεμάτων σεβασμού της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κοινωνικών συνθηκών που δημιουργούν τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται άνθρωποι λόγω φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, αναπηρίας ή θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων. Η ανάδειξη αυτών μέσα από την κινηματογραφική ματιά, η ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και η ενημέρωση του ιδιαίτερα μέσα από τις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις κεντρικές εκδηλώσεις του τριημέρου, δίνοντας βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, είναι κάποιοι από τους βασικούς στόχους του Φεστιβάλ. 

Φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών θα περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα με 32 επιλεγμένες ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα και με αναφορά στην Ελλάδα, 3 προβολές μεγάλου μήκους ταινιών με ακόλουθες συζητήσεις κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Κατά την τελετή λήξης θα απονεμηθούν δύο βραβεία: το βραβείο “Select Respect” για μία ταινία που θα επιλέξουν οι οργανώσεις του Δικτύου και το βραβείο «Τζανέτος Αντύπας» στη μνήμη του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτή της PRAKSIS.

01-03 Ιουνίου 2018, Ώρες Προβολών: 17:00 – 23:00

Κινηματογράφος Ολύμπιον, Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Θεσσαλονίκη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επιπλέον, η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της Καμπάνιας που ετοίμασε το δίκτυο Select Respect με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από δεκατέσσερις (14) μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και το σεβασμό της διαφορετικότητας, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους συστήνοντας το Δίκτυο Select Respect ως κοινή πλατφόρμα για να εντείνουν τις δράσεις τους μέσω συνεργασιών και συνεργειών. Πρόκειται για τις οργανώσεις: Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Addart, Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Διάλογος, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.), Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Ε.Σ.Π.), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Οικολογική Kίνηση Θεσσαλονίκης, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), Φάρος του Kόσμου, PRAKSIS , Symbiosis, Terre des Hommes, Thessaloniki Pride.

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

Διαβάστε Επίσης  Τα πεδία μάχης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τελευταίας Δεκαετίας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!