ΣΕΚΠ: Το Όραμα που Έγινε Πραγματικότητα

Δήμητρα Γιαζιτζή

Υπ. Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής Παν. Πελοπ/νήσου

Μελος Δ.Σ. ΣΕΚΠ

Όταν το 2012 έγινα δεκτή ως υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είχα την τύχη να γνωρίσω ένα ανεπιτήδευτο και φιλικό άτομο, το οποίο μοιράστηκε το όραμα του μαζί μου. Το άτομο αυτό δεν ήταν άλλο από τον εξαιρετικό συνάδελφο κοινωνικό επιστήμονα, διδάκτορα πλέον, και φίλο Νίκο Κουραχάνη. Το όραμα του λοιπόν αφορούσε στην σύσταση ενός Συλλόγου που θα «ένωνε» την φωνή των φοιτητών και αποφοίτων τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής της χώρας με στόχο την προαγωγή της Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα ως διεπιστημονικού πεδίου ακαδημαϊκής διερεύνησης και ως αντικειμένου επαγγελματικής ενασχόλησης με βλέμμα προς την κοινωνική δικαιοσύνη. Ωστόσο, αν και το όραμα αυτό δεν ήταν ουτοπικό και έμοιαζε υλοποιήσιμο, συνεχώς προσέκρουε σε εμπόδια και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο Νίκος, μετά από πολλές προσωπικές προσπάθειες κατάφερε να υπερνικήσει αρκετά εμπόδια και να φέρει σε επαφή μια ομάδα ανθρώπων, της οποίας αποτέλεσα μέλος, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.

Έτσι, δυο χρόνια μετά, σε μια προσπάθεια αναστοχασμού, νιώθω τυχερή που εκλέχτηκα μέλος του πρώτου Δ.Σ του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής. Αν και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν μια πιο ενεργή εμπλοκή, η επιτακτική ανάγκη που προέκυψε από τις ραγδαίες κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις της χώρας δικαίωσαν την χρησιμότητα αυτής της προσπάθειας. Με μια σειρά δράσεων και διαμέσου δημοκρατικών διαδικασιών, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης το απερχόμενο Δ.Σ έφερε εις πέρας ένα αρκετά μεγάλο μέρος του αρχικού οράματος, δίνοντας ελπίδα και δύναμη για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την συνεισφορά τους και παράλληλα, να παροτρύνω όλους τους νέους επιστήμονες κοινωνικής πολιτικής να αναλάβουν ενεργό δράση με την ευχή το μέλλον να διαφανεί καλύτερο για όλους μας.

Με εκτίμηση και θερμές ευχαριστίες,

***

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!